Türk hacı adayları Mina yolunda

Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan Türk hacı adayları Arafat'ta vakfe öncesi Mina'ya geldi.

Türk hacı adayları Mina yolunda
02 Ekim 2014 Perşembe 11:28 tarihinde eklendi.
Hacı kafilesi geceden otobüslerle çadırların bulunduğu alana getirildi. Mina'dan başlayarak sırasıyla Arafat, Müzdelife ve tekrar Mina ile devam edecek hac yolculuğunun ilk ayağı olan Mina için hacı adayları otelerinde ihramlarını giydi, niyetlerini edip otobüslere bindi. Hacı adaylarını çadırlarda görevliler karşılayarak kendi grupları için hazırlanan alanlara yönlendirildi. Özel havalandırma sisteminin bulunduğu çadır zemininde halı bulunuyor. Mina'da 5 vaktin namazını kılacak kadar kalacak olan hacı adayları daha sonra Arafat'a hareket edecek. Arefe günü Arafat'ta vakfenin ardından Müzdelife'ye hareket edilecek. Kafilenin en genç hacı adaylarından biri olan 13 yaşındaki Yiğitcan Demir çok heyecanlı olduğunu anlatırken şöyle dedi:
 
"8 senedir bekliyorduk. Burada ibadetlerimi yapıyorum. Çok mutluyum. Burada zaman çok güzel geçiyor. Ziyaretler yapıyorum. Büyüklerimle sohbet ediyorum. Türkiye'ye dönünce arkadaşlarıma anlatacağım, buraya gelmelerini tavsiye edeceğim."
 
Kafilenin en yaşlı hacı adaylarından 81 yaşındaki Cemal Çelik de, olanakların el vermemesi nedeniyle ancak şimdi hac fırsatı bulabildiğini, çok mutlu olduğunu, ibadetlerini yapmaya çalıştığını söyledi. Çelik, "İmkanım olsaydı gençken gelmek isterdim. Ama şartlar böyle elverdi" dedi. 
 
Hacı adaylarının geceden intikalini sağlayan 'Hizmet Turizm' kafilesi Başkanı Mustafa Usta, şöyle konuştu:
 
"Hac kesinlikle rehber eşliğinde gerçekleştirilmesi ve yerine getirilmesi gereken bir ibadettir. Çünkü bu ibadeti Sevgili Peygamberimize, Cebrail Aleyhisselam talim etmiştir. Sevgili peygamberimiz de biz ümmetlerine bu ibadetin nasıl yapılacağını bizzat kendisi göstermiştir. Dolayısıyla biz de Hizmet Turizm olarak Peygamber efendimizin yerine getirdiği gibi farzlarıyla, vacipleriyle ve sünnetlerine riayet ederek bu ibadeti yerine getirebilmek için peygamberimizin Mina'ya çıktığı gün olan Arefe gününden bir gün önce hacı adaylarımızla beraber otellerden Mina'ya hareket ettik ve sabaha yakın hacı adaylarımızın Mina'ya intikallerini gerçekleştirdik. İnşallah burada 5 vaktin namazını eda ettikten sonra yine Cuma sabahı, sabah namazından sonra Mina'dan Arafat'a intikali sağlayacağız. İnşallah Peygamber efendimizin "Hac Arafat'tır" hadisi şerifini icra etmek için hacı adaylarımızın hakiki manada hacı olabilmeleri için Arafat'ta dua etmelerini sağlayacağız."