Türkçe isimli işyerlerine vergi indirimi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da katıldığı mağaza açılışında işyerine Türkçe isim verenlerin yabancı isim koyanlardan az vergi alınmasını önerdi.

Türkçe isimli işyerlerine vergi indirimi
28 Nisan 2016 Perşembe 16:45 tarihinde eklendi, 1.002 kez okundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da bir mağazanın açılışına katıldı. Türk Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı olduğunu belirten Selçuk Özdağ, işyerlerinin isimlerinin Türkçe olmasından yana olduğunu anlatırken, şöyle dedi:
 
"Bu konuda bir kanun çıkartalım. İşyerlerine Türkçe isim veren esnafımız daha az vergi verirken, yabancı isim verenler ise işyerinin durumuna göre 2-3 misli vergi versin. Çünkü diğer ülkeler dillerini nasıl korumak için kanun çıkartıyorlarsa Türkiye'de de öz dilimizi korumak zorundayız." 
 
Yeni işyerleri açılmasının şehirdeki hareketliliği kanıtladığını söyleyen Özdağ, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) çalışan 70 bin kişinin 80 bine çıkarılacağını, Celal Bayar Üniversitesi'ndeki 44 bin öğrenci sayısının da arttırılması gerektiğini ifade etti. Öğrenci sayısının artmasıyla esnafın daha fazla gelir elde edeceğini dile getiren Selçuk Özdağ, ŞÖYLE DEVAM ETTİ:
 
"Bu çok önemli sanayi, tarım, eğitim, memur kenti olan Manisa'da esnaflarımız da her geçen gün daha da çoğalıyor. Bu da Türkiye'de ekonominin hızla büyüdüğünü, sanayinin geliştiğini ve alışverişin yapıldığını gösteriyor. 650 yataklı Şehir Hastanesi ve 400 yataklı Merkez Efendi Hastanesi'nin yanı sıra Kayapınar Mevkii'nde 460 dönüm arazi üzerine özel güvenlikli Psikiyatri Hastanesi ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yapılıyor. Bu üç hastanede en az 3 bin kişi çalışacak. Bu hastanemizde hekim ve sağlık personellerimizin yanı sıra yeni istihdamlar da yaratacağız. Bu 3 bin personel de şehrimize daha çok canlılık kazandıracak." 
 
ESNAFA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ 
 
Selçuk Özdağ, esnaflara, ilk 8 bin liralık kazançlarından vergi almayacaklarını ve faizsiz kredi sözü verdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
 
"Esnaflarımız yeni açtıkları işyerlerinde bir taraftan para kazanıp, kendilerinin ve ailelerinin hayatını sağlıklı, huzurlu bir şekilde devam ettirirken aynı zamanda yeni istihdam oluşturacaklar. İşlerini daha çok büyütecekler ve devlete daha çok vergi verecekler, ülke ekonomisine de katkıda bulunacaklar. Aynı zamanda da hayırlar yapacaklar. Allah şimdiden hayırlarını kabul etsin ve tüm esnafımıza bol kazanç nasip etsin" diye konuştu.