"Türkiye'deki bağlantılarını açıkladı"

17 Aralık'ta gözaltına alınan Reza Zarrab'ın patronu olduğu iddia edilen İranlı işadamı Babek Zencani dış bağlantılarını açıkladı. Zencani'nin Türkiye, Malezya ve Tacikistan'daki bağlantılarının kimliklerini açıkladığı ileri sürüldü.

Türkiyedeki bağlantılarını açıkladı
10 Nisan 2014 Perşembe 10:58 tarihinde eklendi.
Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan İranlı ünlü işadamı Babek Zencani'nin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu İran dışındaki bağlantılarını açıkladığı iddia edildi.
 
Babek Zencani'nin Türkiye, Malezya ve Tacikistan'daki bağlantılarının kimliklerini açıkladığını öne süren İranlı milletvekili Muhammed Ali Purmuhtar, “Zencani işbirliğinde bulundu. Türkiye, Malezya ve Tacikistan'daki bağlantılarını açıkladı. Söylediği bağlantılarla irtibata geçip yurtdışındaki mal varlığı konusunda yeni bilgilere ulaştık" dedi.
 
İran meclisindeki 90. Madde adlı komisyonun başkanı olan Purmuhtar, Zencani'nin yurtdışındaki malvarlığını nakde çevirerek İran'a aktarmaya çalıştıklarını söyledi.
 
İranlı bazı yetkililer Zencani'nin ülke içindeki malvarlığının devlete olan borcunu kapatmaya yetmediğini bu sebepten ünlü milyarderin yurtdışındaki malvarlığının izini bulmaya çalıştıklarını belirtiyor.
 
Daha önce Zencani'nin dosyasıyla ilgili parlamentoda kurulan araştırma komisyonu üyesi milletvekili Emir Abbas Sultani de, ünlü işadamının tek başına çalışmadığını itiraf ettiğini ileri sürmüştü.
 
"Yolsuzluk ve evrakta sahtecilik" yaparak devleti dolandırmak suçlamalarıyla 30 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine konulan Zencani'nin İran devletine 2 milyar Euro'nun üzerinde borcu olduğu iddia ediliyor.

NTV