Türkmenistan’da 30 Ağustos çoşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

30 Ağustos 2013 Cuma 20:23 tarihinde eklendi.

Aşkabat’taki Nusay otelinde yapılan resepsiyona, Türkmenistan Savunma Bakanı Yardımcısı Yarbay Yusuf Muhammetguliyev, yabancı ülke misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Davetlilerin Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Tank Kurmay Albay Fehmi Atuk ve elçilik mensupları tarafından karşılanmasından sonra iki ülke milli marşları seslendirildi.

Askeri Ataşe Fehmi Atuk davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, ''Bugün kutlanan 30 Ağustos günü tam anlamıyla bir varoluş mücadelesi ve Türk ulusu için dönüm noktası olmuştur. Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümünü ata vatan Türkmenistan’da kutlamaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz.

Gelişmelerini memnuniyetle izlediğimiz Türkmenistan Silahlı Kuvvetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında eşit derecede, iki ülke menfaatlarına dayalı ilişkilerin karşılıklı saygı çerçevesinde önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini gönülden inanıyorum. Bu yolda her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.'' dedi.

Türkmenistan Savunma Bakanı Yardımcısı Yusuf Muhammetguliyev, Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’ın tebrik ederek, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un defalarca vurguladığı gibi Türkiye ile Türkmenistan’ın ‘Bir millet, iki devlet’ olduğunu ve ikili ilişkilerin sadece askeri alanda sınırlı kalmayıp, bütün alanlarda artarak devam ettiğini söyledi.

Programın sonunda davetlilere çeşitli Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.


CİHAN