Türkmenistan’da bisiklet seferberliği

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, binlerce Türkmen vatandaşı ile birlikte toplu bisiklet turuna katıldı.

Türkmenistanda bisiklet seferberliği
02 Eylül 2013 Pazartesi 13:04 tarihinde eklendi, 1.666 kez okundu.

Bisiklet seferberliği başlatan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ülkesinde sağlıklı yaşam, bisiklet sporunun gelişmesi ve toplumda çevre sorumluluğu ve bilincini geliştirmek amacıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta ilk defa düzenlenen spor organizasyonuna, 15 bin kişi katıldı. Ülke genelinde Pazar günü yapılan bisiklet turuna toplam 30 bin kişi iştirak etti.

Berdimuhamedov, sabahın erken saatlerinde bisiklet turunun başlayacağı alana geldi. Türkmen liderin öncülüğünde binlerce Türkmen vatandaşı bu organizasyonda yer aldı. Bisiklet turuna, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, yabancı misyon şefleri, Rusya Bisiklet Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda İtera şirketi başkanı İgor Makarov, Katusha takımı genel menajeri Vyaçeslav Yekimov, Valeri Movçan, Sergey Uslamin gibi çok sayıda bisiklet ustası da katıldı.

Berdimuhamedov ve binlerce Türkmen vatandaşı yaklaşık 15 kilometre yolda bisiklet kullandı. Bisiklet turu, Oğuzhan Köşkü’nün önündeki dev meydanda son buldu. Bağımsızlık bayramı’nda törenlerin yapıldığı alanda gösteriler düzenlendi. Tura katılan bisikletçiler, Devlet Başkanı Berdimuhamedov’u selamladı. Binlerce yaşlı genç toplu halde bisiklet sürmenin zevki yaşandı.

Türkmenistan’da ilk bisikletçiler derneği 1894 yılında kuruldu.


CİHAN