Ukrayna’da internet sudan ucuz

İletişimde düşük fiyat ve yüksek hız ile dünyanın en iyi ülkeler liginde ilk sıralarda olan Ukrayna’da halkın internete ne kadar ödediği araştırıldı.

Ukraynada internet sudan ucuz
13 Haziran 2013 Perşembe 17:16 tarihinde eklendi.

Bir ay süren ve ülke genelinde bin kişinin katıldığı araştırmaya göre, internet kullanıcıların sayısı ve internete harcanan miktar sürekli artıyor.

“GFK Ukraine” tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre; 16 yaş üstü Ukraynalıların yüzde 42’si internet kullanıyor bu rakam ise önceki yıllarına göre yüzde 9 artış kaydetti. 40-49 yaşlarındaki orta yaşlı Ukraynalıların da internete olan ilgisinde yüzde 15 oranında artış görüldü. Araştırmanın sonuçlarına göre ülkede 50-100 bin nüfuslu şehirlerin yaklaşık yüzde 47’si interneti yoğun şekilde kullanıyor.

Ülkede son iki senedir internet aboneleri aylık 10 dolarlık tarifeleri kullanırken internete en çok para harcanan şehir aylık 12 dolar ortalamayla başkent Kiev oldu. Başkentlilerin kullandığı internet tarifelerine genelde kablo TV ve İPTV de dâhil oluyor.

SOSYAL PAYLAŞIM AĞLARI İLK SIRADA
Kullanıcıların yüzde 63’ü internette sosyal paylaşım ağların kullanıyor. Ukraynalı internet kullanıcıların en çok hoşlarına giden uygulamalar ise şu şekilde: e- posta, müzik ve video dosyaların indirme, arama motorları, skype ve benzeri internet üzerinden telefonu hizmetleri.

Ülkedeki genel internet tarifesi ise yüksek hızlı ve limitsiz olmasıyla dikkat çekiyor ülkedeki yaygın hız ve aylık fiyatlar şu şekilde; 1 Gbs. hızdaki limitsiz internet 15 dolar, 100 Mbs. hızda sınırsız internet ise 10 dolar.

2006 yılında 3G internetle tanışan ülke 2009 yılı eylül ayında 3G’den tam 7 kat daha hızlı olan 4G internete terfi etmişti. Ülkede 4G’de bir aboneye düşen hız ise 20 Mbs.


CİHAN