Üniversite Senatosu Midyat’ta toplandı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ın başkanlığında gerçekleştirilen Senato Toplantısına Midyat Meslek Yüksekokulu ev sahipliği yaptı.

Üniversite Senatosu Midyatta toplandı
21 Haziran 2013 Cuma 14:10 tarihinde eklendi.

Kurulduğu günden bu yana ilk defa Mardin’e bağlı Midyat ilçesinde toplantı yapan Mardin Artuklu Üniversitesi senato üyeleri, üniversiteye bağlı kuruluşlar arasında daha aktif ve düzenli çalışmanın sağlanması, aynı zamanda bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri başlıkları altında belirlenen gündem maddelerini ele alarak üniversitenin genel durumu ve işleyişi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

    Kasr-ı Nehroz Oteli’nin konferans salonunda yapılan;Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ve Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağlı fakültelerin kurulları tarafından seçilen öğretim üyeleri ile Rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinin katıldığı senato toplantısının ilk defa Midyat’ta yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, KOSGEB işbirliğiyle üniversite bünyesinde 'Girişimcilik Destek Programı'nın hayata geçirileceği müjdesini verdi.

    Midyat’ın Mardin ili için en önemli yapıtaşlarından biri olduğunu belirten Rektör Omay,
"Üniversitemizi toplumun bütün katmanlarıyla buluşturarak ilimizin, ilçelerimizin ve halkımızın sorunlarını yerinde inceleyip ihtiyaçlarına çözüm üretmek gayesiyle senato toplantımızı Midyat’ta gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

    Mardin tarihinde Midyat’ın çok önemli bir yerde konumlandığına işaret eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, Artuklu Üniversitesi'ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu ve onun bünyesinde yer alan bölümlerin önümüzdeki dönemlerde bir Midyat Üniversitesi’nin kurulmasına temel teşkil ettiğini söyledi.

    'Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dünya Dinleri' bölümünün Midyat’ta açılması için yoğun bir çalışma içinde oldukları bilgisini veren Omay, “Bu bölümün açılması için gerekli süreç tarafımızdan başlatılmış durumda… Elbette Merkez yerleşke tamamlanmadan böyle bir bölümün açılması pek kolay olmayacak. Midyatlı hemşerilerimizle birlikte bu sorunun aşılması için elbirliğiyle mücadele vereceğiz ve gerekli izinlerin alınmasını sağlayacağız. Üniversite olarak Midyat’a katma değer kazandıracak bu çalışmada her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.


CİHAN