Ürdün Kralı Abdullah Çin’de

2013 Çin-Arap Fuarı’na katılmak üzere Çin’de temaslarını sürdüren Ürdün Kralı Abdullah, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Başbakan Li Keqiang ile görüştü.

Ürdün Kralı Abdullah Çinde
18 Eylül 2013 Çarşamba 18:36 tarihinde eklendi.

Xi tarafından Pekin’de askeri törenle karşılanan Abdullah, daha sonra heyetler arası görüşmelere geçti. Çin medyasına göre, görüşmede Xi, eskiden beri bölgede barış ve istikrarın korunması ile gelişmenin hızlandırılması için çaba gösteren Ürdün'ün, Çin'in iyi dostu ve ortağı olduğunu söyledi.

Devlet televizyonu CCTV’nin haberinde,Ürdün'ün Ortadoğu bölgesindeki önemli ülkelerden biri olduğu ve özel bir konuma sahip olduğunu anlatan Xi, Çin ile Ürdün'ün, terörle mücadele konusunda işbirliği yapacağını ve kültürel temasları da yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

Görüşmede Ürdün Kralı 2. Abdullah ise, Çin'i uzun vadeli stratejik işbirliği ortağı olarak gördüklerini kaydetti. Çin'in ‘’Ortadoğu barış sürecinin hızlandırılması ve Suriye sorununun çözülmesinde oynadığı aktif rolden’’ de övgüyle söz eden Abdullah, Xi’ye Çin’in başarılarını hayranlıkla izlediklerini ve Çin’in Çin Komünist Partisi liderliğinde, milli kalkınma yolunda sürekli olarak ilerleyeceğine inandığını söyledi.

Görüşmenin ardından iki lider, iki ülke arasında imzalanan bir dizi anlaşmaya tanıklık etti.

Abdullah, 15 Eylül’de ülkenin kuzeyindeki Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nin merkezi Yinchuan şehrinde açılan 2013 Çin-Arap Ülkeleri Fuarı’na katılmıştı.

Yarın sonra erecek fuara, 67 ülke ve bölgeden hükümet yetkilileri ve işadamları katılıyor.


CİHAN