Vah Acuncuk vah Merve

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu analiz etti Merve Büyüksaraç'ın söylediklerinde doğruluk payı var mı?

Vah Acuncuk vah Merve
08 Ağustos 2012 Çarşamba 10:53 tarihinde eklendi, 1.308 kez okundu.

 

Türkiye’de televizyon seyreden, gazete okuyan, internet sitelerini takip eden herkes biliyor ki, Acun Ilıcalı, Show TV’den Star’a daha  iyi şartlarda geçti. Acun’ın Star’a geçişinin televizyon dünyasında ‘yılın transferi’ olarak görülmesinin de sebebi bu... 
 
Düne kadar az da olsa bir kuşku vardı içimde.  İş büyük bir tazminat davasına dönüştüğü halde geri adım atmadığına göre milyonda bir de olsa, doğruluk payı var gibi Merve Büyüksaraç’ın ‘Survivor’a dair söylediklerinde diyordum.
 
Acun Ilıcalı’nın Show TV’den ayrılıp Star’a geçmesi sürecinde Merve Büyüksaraç’ın yazdığı tweet’leri okuduktan sonra kesin kararımı verdim.
 
Merve Büyüksaraç’ın yalan söyleyip söylemediği bir yana, olayları analiz etme konusunda sınıfta kaldığı kesin.
 
Diyeceksiniz ki “Niye?”
 
O zaman Merve Büyüksaraç’ın Acun Ilıcalı hakkında yazdıklarını sunmak isterim dikkatinize.
Show TV’den Star’a çok daha iyi şartlarda transfer olduğunu ‘Sağır  Sultan’ın bile öğrendiği Acun  Ilıcalı hakkında Büyüksaraç’ın yazdıklarına bakın:
 
“Ahh Acun ahhh, görüyor musun 23 yaşındaki bir kız seni ne hale soktu? Şimdi kanal kanal gezip tükürük saçmaya devam et. Vah Acuncuk vah, üzerine gölge düşmüş programlarında sen daha çok beklersin aynı paraları kazanmayı.”
 
Türkiye’de televizyon seyreden, gazete okuyan, internet sitelerini takip eden herkes biliyor ki, Acun     Ilıcalı, Show TV’den Star’a daha iyi şartlarda geçti.
 
Acun’ın Star’a geçişinin televizyon dünyasında ‘yılın transferi’ olarak görülmesinin de sebebi bu.
 
Bir insanın ‘televizyonda yılın transferi’ni böyle yorumlayabilmesi için ya başka bir evrende yaşıyor olması lazım ya da ‘siyah’a ‘beyaz’,    ‘beyaz’a ‘siyah’ diyecek kadar art niyetli ve öfkeli.
,
‘Survivor’ ve kendisi hakkında yaptığı açıklamaların Acun Ilıcalı’yı 18 yıldır çalıştığı kanaldan ayrılacak kadar etkilediğini iddia eden Büyüksaraç, ünlü televizyoncunun ‘güven endeksi’ni  etkiledi mi?
 
MediaCat ve Ipsos KMG işbirliğiyle üç ayda bir yapılan ‘Celebrity Güven Endeksi’ne baktım.
 
Mayıs 2012’de Acun Ilıcalı, yüzde 16.5’le ikinci, Temmuz 2012’de yüzde 16.4’le üçüncü sırada.
 
Varsayalım ki ‘binde 1’lik bu düşüşün tek sebebi Merve Büyüksaraç’tır.
 
‘Binde 1’in istatistik olarak değeri neyse, Büyüksaraç’ın da kazancı odur.
 
Ali Eyüboğlu/Milliyet