Vatikan'da 'sahte kardinal' skandalı

Dünyanın dört bir yanından 115 kardinal yeni ruhani liderlerini belirlemek için Vatikan'da toplandı. Dünya basını ise, yeni ruhani lideri seçmek için 115 kardinalin arasına sızmayı başaran 'sahte kardinal'i konuşuyor.

Vatikanda sahte kardinal skandalı
05 Mart 2013 Salı 10:42 tarihinde eklendi.

 

Vatikan'ın yeni ruhani liderini seçmek için dünyanın dört bir yanından gelen 115 kardinalin toplantısı öncesi bir skandal yaşandı. Kardinal gibi giyinen Alman Ralph Napierski, 115 kardinalin arasına sızmayı başardı.
 
Kardinallerin dün düzenlediği ayine de kısa bir süre katılmayı başaran "sahte kardinal" Ralph Napierski, Kardinal Sergio Sebastiana ile el sıkışırken, basına mutlu bir şekilde poz verdi.
 
Gazetecilere kendisini "Kardinal Basilius" olarak tanıtan Ralph Napierski, İtalyan Ortadoks Kilisesi üyesi olduğunu söyledi. Oysa İtalya'da Ortadoks Kilisesi bulunmuyor. Napierski ilginç açıklamalarıyla da dikkat çekti.
 
Çocuk taciziyle suçlanan rahiplerin Kilise'den uzaklaştırılmasını bir hata olarak değerlendiren "sahte kardinal" Napierski'yi Vatiran'ın İsviçreli korumaları fark etti.
 
'TÜM KARDİNALLER GERÇEK' 
Vatikan sözcüsü Federico Lombardi, "sahte kardinal" Ralph Napierski'yle ilgili bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Lombardi, Napierski'den haberi olmadığını belirterek, "Tüm kardinallerimiz gerçek" dedi.
 
HEDEFİ KİLİSEYİ BİRLEŞTİRMEK 
İnternet sayfasında kendisini kardinal olarak ilan eden Ralph Napierski, Katolik Kilisesi'ne mensup olmadığını belirtiyor. Napierski, Hristiyanlar arasındaki farklılıkları ortadan kaldırırak, kiliseyi birleştirmeyi hedeflediğini söylüyor.
 
115 KARDİNAL SEÇECEK 
Dünyanın dört bir yanından gelen 115 kardinal, önümüzdeki hafta yaklaşık 1.5 milyon Katoliğe önderlik edecek yeni papayı seçmek için Vatikan'daki Sistine Şapeli'ne kapanacak. Dünyayla bağlarını koparacak kardinaller, Mart ayı sonuna kadar yeni papayı seçmeyi hedefliyor.

NTV