VDS Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Virtual Dedicated Server olarak isimlendirilen fakat daha çok baş harflerinin alındığı VDS kısaltması ilen anılan VDS, Türkçe anlamı olarak sözlükle birebir örtüşmese bile paylaşımlı özel sunucu olarak algılanabilir.

VDS Nedir ve Nasıl Kullanılır?
15 Nisan 2020 Çarşamba 08:46 tarihinde eklendi, 1.802 kez okundu.

Virtual Dedicated Server olarak isimlendirilen fakat daha çok baş harflerinin alındığı VDS kısaltması ilen anılan VDS, Türkçe anlamı olarak sözlükle birebir örtüşmese bile paylaşımlı özel sunucu olarak algılanabilir. Özel sunuculara merak salan ve sanal sunucular arasındaki farkları denemek isteyen kişiler bu sunucuyu mutlaka denemelidir. Satın alan kişilerin büyük bir çoğunluğunun geri dönüşleri olumlu olmaktadır. Siz de VDS içeriğini görmek isterseniz metni okumaya devam edebilirsiniz.
 

VDS Nedir?

 

VDS sunucu, Virtual Hosting adı verilen hizmette genellikle VPS ile karıştırılabilen fakat temelde birbirinden oldukça farklı olan sunuculardan biridir.
 

VDS’nin çalışmasında etkili olan Virtual Hosting, sanal bir yardımcıdır. Web sitesi hizmetlerinde kullanılan bu sanal yardımcı sunucunun farklı bölümlere ayrılması ve bu bölümlerin düzenli bir şekilde çalıştırılmasını, daha sonra da kiralanmasını sağlayan web hizmetidir. Kullanıcılarına çok daha fazla kullanım ve erişim imkanı sunan bir sistem olması ile paylaşımlı hosting türlerinden ayrılmaktadır.
 

İnsanlara web sunucuları alanında hizmet veren Virtual Hosting iki alt başlıkta incelenir, bunlardan biri konumuz olan VDS sunucu sistemidir.
 

VDS, son günlerde gündeme düşen ve bulut sistemini sallayan sunucu sistemlerinden bir tanesidir. Kullanıcılarına şahsi web türü uygulama yapmaları ve geliştirmeleri, bu uygulamaları dağıtmaları ve uygulama bilgilerini barındırmaları için imkan vermektedir. Kiralama usulü olan bu sistemde sanal sunucu diğer kullanıcıların sanal sunucularından bağımsızdır. Kişi kendi bölümünü kullanmasa dahi başka birinin giriş izni olmayacaktır.
 

VDS Satın Al

 

VDS sunucusunun sunduğu çok sayıda imkana bakan kişiler VDS satın al aramaları ile VDS fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirler. Şaşırtıcı bir şekilde bunca kolaylığı ve kullanıcı memnuniyetini sunan VDS, sunduğu imkanlara bakıldığında diğer sanal sunuculara kıyasla uygun fiyatlıdır. Ne kadar kiralanmak istediği de durumu etkileyecektir fakat genellikle VPS gibi sanal sunucular ile hemen hemen aynı fiyattadır. Bu sayede de kullanmak isteyen kişiler fiyattan yana sıkıntı çekmeden kaliteli bir sanal sunucu kullanabilir ve web programı geliştirme ya da saklama yönündeki işlemlerini bu sunucu ile basitçe yapabilir.