Washington hayalet şehir

ABD'nin başkenti Washington, ülkenin doğu yakasını etkisi altına alan Sandy kasırgası nedeniyle adeta ''hayalet kente'' döndü.

Washington hayalet şehir
30 Ekim 2012 Salı 09:01 tarihinde eklendi.

Sandy kasırgası, başkent Washington'ın boşalmasına neden oldu. Yetkililerin uyarılarını dinleyen başkentliler, mümkün olduğunca evlerinden ayrılmamaya çalıştı. 

   
 Kasırganın etkilerinin giderek daha fazla hissedildiği kentte, yağışlar ve rüzgarın şiddetini artırmasıyla korku filmlerini aratmayacak manzaralar görmek mümkün. Başkentin normal koşullarda son derece işlek olan ana caddelerinde kimseler bulunmuyor. 
   
Kentin en turistik mekanı Georgetown bile adeta terk edilmiş durumda. Normalde müşterilerle tıka basa dolu olan mağazaların hemen hepsinin kasırga yüzünden kepenklerini indirdiği görülüyor. Trafik çilesinin bitmediği ana yollar ise neredeyse bomboş. 
     
-Evsizlerin hazin hali...- 
     
Kent merkezindeki, normalde günlük hayatın koşturmacasına sahne olan sokaklarda tek göze çarpan ise evsizler oldu. 
     
Evsizler, otobüs duraklarına sığınarak, restoranların girişine şemsiyeyle oturarak veya parkta üzerine poşet geçirip, yatarak kasırgadan korunmaya çalışıyor. 
     
Bazıları ise başkentin çeşitli noktalarında oluşturulan sığınma merkezlerine gidiyor. Evsizler, yolda kalanlar, elektrikleri kesilip zor duruma düşenler için oluşturulan sığınma merkezlerinde, Kızıl Haç'ın ekipleri de hazır bekliyor. 
     
Bu sığınma merkezlerinden biri olan Guy Mason Center'daki görevlilerden Darryl Logan, AA muhabirine, geçen haftadan itibaren hazırlıklara başladıklarını ve kasırgaya hazır olduklarını söyledi. 
     
Geceyi sığınma evinde geçirecekler için ''yatak, battaniye, ilk yardım malzemesi ve yiyecek'' gibi temel ihtiyaçların hazır olduğunu belirten Logan, birkaç kişinin şimdiden merkezlerine geldiğini, elektrik kesintisinin yaygınlığına bağlı olarak gelenlerin artmasını beklediklerini kaydetti. 
     
Logan, başkent civarında 10'dan fazla bu tür merkezler kurulduğunu dile getirdi. 
     
-Ağaç devrilmeleri başladı...- 
     
Kasırganın etkisinin kentte giderek daha çok hissedilmesiyle şehrin merkezi dahil birçok noktasında elektrikler daha ilk akşamdan kesildi. 
     
Kentin işlek caddelerinde ağaçların veya büyük ağaç dallarının yol kenarlarına düştüğü görüldü. Kasırganın şiddetini artırmasıyla bu durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor. 
     
Sallanan sokak tabelaları ve trafik ışıkları da tehlike sinyalleri veriyor. 
     
Öte yandan, Washington Anıtı gibi yerlerdeki Amerikan bayrakları da kasırgadan zarar görmemeleri için kaldırıldı.