Wulff maaşından da olabilir

Almanya'da bir arkadaşından düşük faizli kredi aldığı için cumhurbaşkanlığından olan Christian Wulff, emekli cumhurbaşkanlarına yıllık ödenen 199 bin euroluk maaşından da olabilir

Wulff maaşından da olabilir
20 Şubat 2012 Pazartesi 11:31 tarihinde eklendi.

 

İşadamı arkadaşından düşük faizli kredi almak ve basına sansür girişimiyle suçlanan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff geçtiğimiz hafta istifa etmek zorunda kaldı. Almanya'da şimdi Wulff'la ilgili yeni bir tartışma başladı.
 
Almanya'da emekliye ayrılan cumhurbaşkanlarına "onur maaşı" adı altında ömür boyu yıllık 199 bin euro para ödeniyor. Bir cumhurbaşkanı siyasi veya sağlık sorunları nedeniyle istifa etmek zorunda kalsa bile, söz konusu maaş kendisine bağlanıyor. Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılan bir kişi, sadece kişisel nedenlerden dolayı görevini zamanından önce bırakırsa, "onur maaşı" alamıyor.
 
HALK MAAŞ BAĞLANMASINI İSTEMİYOR 
Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde görevini suistimal etmekle suçlanan Wulff'un 199 bin euro maaş almaması için yeni bir tartışma başlatıldı. Almanya'da kamuoyu araştırmaları yapan Emnid şirketi, vatandaşların yüzde 78'inin ChristianWulff'un ömür boyu söz konusu maaşı almasına karşı çıktı.
 
Ömür boyu "onur maaşı" bağlanan eski Almanya Cumhurbaşkanı Walter Sheel, Wulff'un bu paradan vazgeçmesinin doğru olacağını söyledi. Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hür Demokratlar'ın Federal Meclis'teki bütçe sorumlusu Jürgen Koppelin de istifa eden Christian Wulff'un bu maaşı almasını istemiyor.
 
AİLESİNE ZAMAN AYIRACAK 
Geçtiğimiz hafta istifa etmek zorunda kalan ChristianWulff ise bu konudaki sessizliğini koruyor. Düşük faizli krediyle satın aldığı evine taşınan Christian Wulff çocuklarına daha fazla zaman ayırmak istediğini açıkladı.

NTV