"Yanlış filme gitmiştir"

Mardin’de çekilen “Hükümet Kadın” filminin başrol oyuncuları Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat, emekli din görevlisi Salih Eldemir’in kendileri hakkında dava açmasını değerlendirdi.

Yanlış filme gitmiştir
09 Şubat 2013 Cumartesi 09:54 tarihinde eklendi.

 

Midyat, “Her halde yanlış filmi izlemiş.” yorumu yaparken Akbağ, “Yanlış filmi izlemiş. Bizim filmimizde herhangi bir sorun yok.” dedi.
 
Bu ay vizyona giren filmin Bursa’daki galası, başrol oyuncuları Akbağ, Midyat ve Olgun Toker ile diğer oyuncuların katılımıyla Korupark AVM’de yapıldı. Gösterimden önce seyircilerle bir söyleşi yapan Akbağ ve Midyat, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Filmin oyuncuları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını değerlendiren Demet Akbağ, “Yanlış filmi izlemiş bence o. Davayla yapımcımız ilgileniyordur. Biz şimdi Bursalılarla filmi seyredelim.” diye konuştu. Akbağ, filmin devamını da çekebileceklerini, senaryo üzerinde çalışıldığını aktardı.
 
Filmin senaristi, yönetmeni ve oyuncusu Sermiyan Midyat ise şunları dile getirdi: “Bizim filme öyle bir dava açılamaz, yani bence yanlış bir filme gitmiştir. Eğer öyle bir şey varsa gerçekten ya bileti alıp yanlış salona girdi ya da başka bir şey var. Ben İstanbul’a davet ediyorum, beraber izleyelim.” Filme bir haftada beklenenin üzerinde ilgi olduğunu ifade eden Midyat, “Bekliyorduk ama bu kadar ilgi beklemiyorduk. Bir haftalık rakamlar bizleri çok mutlu etti. İstediğiniz kadar kaliteli film yapın, haberler yapın, en etkili gazete fısıltı gazetesidir. İnsanlar mutlu ayrılıp birbirlerine önerdikçe o çığ gibi büyüyor. Biz bir kartopu yuvarladık, seyirciler de teveccühleriyle filmi büyüttü.” dedi.
 
MARDİN DEĞERLERİNE HAKARET İDDİASI
 
Emekli din görevlisi Eldemir, Mardin'in tarihî değerlerini ve kültürüne hakaret içerdiği gerekçesiyle film hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Eldemir, gerekçesini ise şöyle açıklamıştı: “Kürtlere, Araplara, başta Müslümanlara olmak üzere Süryanilere, Yezidilere, hepsine hakaret var. Biz Mardin'i bütünleştirici, Mardin'i birleştirici, Mardin'i bir narın taneleri gibi görmek istiyorken maalesef Mardin'e yakışmayan, Mardin'in kültürüne ve örf âdetlerine uygun olmayan sahneler, dinî değerlere hakaretvari sahneler bizleri üzmüştür.”

CİHAN