Yeni İpad tanıtıldı ama beğenilmedi

Apple’ın merakla beklenen ürünü “iPad” oldu ama ismi konulmadı. iPad 2’nin daha gelişmişi olan cihaz, ‘devrim’ niteliğinde yeniliklerle gelmedi. Tüketiciler tatmin olmadı, analist cephesi ise iyimser

Yeni İpad tanıtıldı ama beğenilmedi
08 Mart 2012 Perşembe 08:33 tarihinde eklendi, 2.378 kez okundu.

 

Steve Jobs’un hayatını kaybetmesinin ardından CEO’luk koltuğununa oturan Tim Cook, dün Apple’ın tablet PC tarafındaki yeni modelini tanıttı.

San Fransisco’daki etkinlikteki konuşmasına “Sizler için harika bir sabah planladık” diye başlayan Cook, ilk yarım saatin ardından sözü pazarlamadan sorumlu Başkan olan Phil Schiller’a bıraktı ve sahneye “Yeni iPad” çıktı. 9.7 inch boyutla iPad 2 ile aynı ekran boyutuna sahip olan ürünün en önemli farkı ekran teknolojisi oldu. iPhone 4S’te kullanılarak ekran kalitesi tarafında yeni bir dönemi başlatan Apple, şimdi bu teknolojiyi daha büyük ekrana taşımış oldu. Cihaz retina ekrana, ve 2048 X 1536 piksele sahip olacak.
 
Yeni tabletin ABD’de piyasa çıkış tarihi ise 16 Mart olarak açıklandı. Türkiye pazarına ise cihazın nisan ayında girmesi bekleniyor.
 
Yeni iPad kalınlaştı
Arka kamera yönünde 5 megapiksel çözünürlükte dijital fotoğraf teknolojisine çıkan iPad 1080p HD (yüksek tanımlı) video çekimini destekliyor. Cihazda A5X kodlu dört çekirdekli grafik işlemci var. Açılış tuşu eski modellerdeki gibi alt bölümde yerini koruyor.
 
Şebeke olarak 3G’yi bir adım öteye taşıyan (Türkiye’de yok) LTE teknolojisiyle birlikte gelen yeni iPad bu sayede çok daha iyi performansa oynuyor.
 
Eklenen yeni teknolojiler cihazın kalınlık tarafına olumsuz etki yaptı. iPad 2’deki 8.8 mm’den 9.4 mm’ye çıkıldı. Batraya ömrü cihazın 10 saate işaret ediyor. LTE’de 9 saate iniyor.
 
Fiyat iPad 2’lerle aynı oldu. Giriş seviyesi 16GB’lık model 499 dolardan (ABD’de) başlıyor. 64 GB’lık model 829 dolar. Analistlerin iyimser tahminleri dikkat çekerken hisseler sunum sırasında artı yazdı.
 
315 milyonluk satış aşıldı
Apple’ın 2011 sonu itibariyle 315 milyon adet iOS işletim yüklü cihaz (iPhone, iPad, iPod Touch) sattığını bildiren şirketin CEO’su Tim Cook, “Apple’ın tüm dünyadaki mağaza sayısı 362’yı buldu, son çeyrekte bu noktaları 100 milyon kişi ziyaret etti” dedi.
 
Sesli e-posta
Yeni iPad’in işletim sistemi ses kaydı teknolojisini destekliyor, bir butona basarak e-posta yazılması mümkün oluyor
 
Retina ekran nedir?
Apple, insan gözünün 300 piksel çözünürlükten daha yukarı seviyeyi algılamadığını, bu ekranın ise inch başına 326 piksel görüntüleyerek zirveyi yakaladığını belirtiyor. Bu sayede ekrandaki görüntü çok daha keskin ve canlı renklere sahip oluyor.