‘Yeni parti’ ihtimaline ilk yorum: Millet inadına CHP diyecek

CHP yönetimi, yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce için ‘bekle-gör’ politikası izleyecek. İnce açıklama yapmadan yanıt verilmeyecek.

Yeni parti ihtimaline ilk yorum: Millet inadına CHP diyecek
05 Ağustos 2020 Çarşamba 13:57 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi, Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı iddialarıyla ilgili tartışmalar konusunda “temkinli” tavrını korurken, “bekle-gör” politikası izlemeye devam ediyor. Parti yönetiminden isimler,”CHP’den ayrılıp parti kuranların sayısını biz bile unuttuk. Öyle bir durumda millet inadına CHP diyecektir” yanıtını verdi.
 
CHP’nin 24 Haziran
 
2018 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağı iddiası, gündemdeki yerini koruyor. Tartışmalar, şu ana kadar resmi bir açıklama yapmayan İnce’nin, “yakın çevresine” verdiği mesajlar üzerinden yürütülüyor. İnce’nin 25-26 Temmuz’daki 37. Olağan Kurultay’ın ardından partisiyle ipleri tamamen kopardığı belirtiliyor. İnce’nin, “CHP’nin küskünlerinden değil, yeni isimlerden oluşturacağı” ifade edilen partisini, yıl başına kadar kuracağı ileri sürülüyor.
 
‘Partinin evladı’
 
Antalya’daki tatilini sürdüren Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi ise tartışmalara yönelik “temkinli” tavrını koruyor. CHP yönetiminde, “bekle-gör” politikası benimsenmiş durumda. Parti yönetiminden isimler, Milliyet’e yaptıkları değerlendirmede, “Yeni açıklamalarla tartışmaların büyütülmesinin partiye zarar vereceği” görüşünü dile getirdi. CHP kurmayları, “Sayın İnce, yakın çevresinin değil, kendi ağzıyla konuşana kadar, partimizden resmi bir yanıt verilmeyecek. Yanıt verilirse de ‘tek ses’ halinde arkasında durulacak. Ancak İnce’nin, evladı olduğu partiye zarar verecek bir girişimde bulunacağını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Aynı isimler, İnce’nin parti kurmakta diretmesi durumunda ortaya çıkacak siyasi tablo ile ilgili ise şunları söyledi: “CHP’den ayrılıp parti kuranların sayısını biz bile unuttuk. Gelinen aşamada hiçbirinin başarılı olamadığı görülmüştür. Öyle bir durumda millet, inadına CHP diyecektir.” (Milliyet)
 
"SONRASINA BAKILIR"
 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’ndan dikkat çeken açıklama geldi. Sosyal medya hesabından Muharrem İnce’nin parti kuracağı iddiaları üzerine açıklama yapan Bekaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "'Söylenenleri paylaşıp duruyorsun... Peki sen ne düşünüyorsun?' diye soruluyor. Cevap: CHP, dostları ile birlikte iktidara geliyor. Sayın İnce bu dönemde 'genel sekreter' olarak Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışırsa çok büyük katkı sağlar. Sonrasına sonra bakılır."