Yeni Xbox'a sürpriz özellik

Halen gizemini koruyan gelecen nesil Xbox hakkında en önemli ipucu, Microsoft'un kendisinden geldi.

Yeni Xboxa sürpriz özellik
31 Mayıs 2012 Perşembe 10:06 tarihinde eklendi.

 

Yazılım devi Microsoft, gelecek nesil Xbox'ta oyun-içi ses ve görüntü hizmeti vermeyi düşünüyor. Şirket, bunu gerçekleştirecek "program geliştiricilerini" bulmak için bir iş ilanı yayınladı bile. İlan, 2013'ten önce çıkması beklenmeyen Xbox 720'de Skype entegrasyonuna şahit olabileceğimize dair büyük ipuçları veriyor.
 
İlanda, Skype'ın gelecek nesil Xbox'ta gerçek zamanlı ses ve görüntü hizmeti vermek için çalıştığı belirtiliyor. Xbox 720 için "hayati önem taşıyan" bu yeniliği "acilen" gerçekleştirecek yeni yazılımcılar aranıyor.
 
Skype entegreli Xbox'ların ne zaman çıkacağı konusu henüz netlik kazanmış değil. Bu da demek oluyor ki Xbox kullanıcıları bir süre daha Kinect'leriyle yetinmek zorunda.
 
Microsoft, ses ve görüntü sağlayıcısını 8,5 milyar dolara satın aldığında teknoloji dünyası, yazılım devinin bu yeni ürünüyle ne yapacağını merakla bekliyordu. Şirket, gecikmeli de olsa, Windows Phone için pek de yenilik vaat etmeyen bir Skype uygulaması çıkarmıştı. Ancak daha çok özellikli bir Skype uygulaması ise Windows Phone Apollo planlanıyor.
 
Dolayısıyla şirketin zamanında Skype'a bu kadar harcama yapmasının perde arkasında yatan en önemli faktör Xbox'mış.