Yeni Zelanda’da TSUNAMİ korkusu

Yeni Zelanda’da birbiri ardına meydana gelen depremler bölge halkında korku yarattı. 7.6 büyüklüğündeki depremle bölgede tsunami alarmı verildi. Ancak korkulan olmadı

Yeni Zelandada TSUNAMİ korkusu
06 Temmuz 2011 Çarşamba 22:38 tarihinde eklendi, 1.977 kez okundu.

Yeni Zelanda’da dün birbiri ardına meydana gelen şiddetli depremler bölge halkına tsunami korkusu yaşattı. Merkezi, Kermadec takımadasının bir parçası olan Raoul Adası’nın 211 kilometre doğusu olan 7.6’lık deprem sonrasında bölgede tsunami alarmı verildi.

48 kilometre derinlikte yaşanan sarsıntıdan sonra açıklama yapan Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, bir metrelik yüksekliğinde dalgalar tespit edildiği konusunda uyardı.

Yerel saat ile 07.03’teki depremin Kermadec Adaları ve Tonga kıyılarını vurabilecek bir tsunami tehlikesi oluşturduğu belirtildi. Ancak depremden birkaç saat sonra açıklama yapan Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi bölge halkını rahatlattı.

Merkez, bölgedeki tsunami tehlikesinin geçtiğini, alarmın kaldırılabileceği-ni açıkladı. Dev dalgaların, Yeni Zelanda’nın East Cape kentini 2 saat içinde vuracağı öne sürülmüştü.