Yeryüzü Doktorları ilk kez Moritanya’da

Kurulduğu günden beri dünyanın her bölgesine sağlık hizmeti götüren Yeryüzü Doktorları, ilk kez Moritanya’ya gitti.

Yeryüzü Doktorları ilk kez Moritanyada
18 Şubat 2013 Pazartesi 15:07 tarihinde eklendi.

 

Başkent Nuakşot’taki Vataniye Hastanesi'nde hizmete başlayan doktorların, 5 gün aralıksız muayene ve ameliyat gerçekleştireceği bildirildi.
 
Gülümseyen Çocuklar Projesi kapsamında dünyanın birçok bölgesinde dudak ve damak yarığından mustarip çocukları gülümsemelerine kavuşturan Yeryüzü Doktorları, bu kez Moritanya’ya gitti. Gönüllü sağlık çalışanlarından oluşan ekip, Fatih Belediyesi tarafından bağışlanan 20 adet tekerlekli sandalyenin bulunduğu bir tonluk malzemeyi de beraberlerinde götürdü. Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Fatih Belediyesi ve TİKA’nın katkısıyla alınan malzemelerin bir kısmı ameliyat sırasında kullanılacak, diğer malzemeler ise bölgede yaşayan engelliler ve hastalara dağıtılacak. Ekip ayrıca kalıcı sağlık projeleri için Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri ve Moritanya Sağlık Bakanı ile de bir araya gelecek.
 
Proje kapsamında bugüne kadar 550 çocuğu ameliyat ettiğini söyleyen Yeryüzü Doktorları Genel Sekreteri Prof. Dr. Ethem Güneren, “Moritanya toprakları büyük sahranın içinde olan bir ülke. Bu ülkede 3 milyon insan yaşamakta. 20 yıl önce Afrika’da başlayan kaos sürecinden bu ülke de nasibini aldı. Doğuştan dudak damak yarığı hastalığından mustarip çok sayıda insan var. Biz de onların tedavilerini yapmaya gidiyoruz." dedi.

CİHAN