YGS heyecanı sona erdi

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi.

YGS heyecanı sona erdi
24 Mart 2013 Pazar 13:49 tarihinde eklendi.

 

Adaylar içerde ter dökerken yakınları da dışarıda dua okuyarak onları bekledi. Sınavdan çıkan adayların bazıları soruların kolay olduğunu söylerken bazıları da zorluğundan yakındı. 
 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nin ilk aşaması olan 2013-YGS heyecanı bitti. 1 milyon 851 bin 326 aday saat 10.00’da başlayan sınavda 160 soruyu cevaplamaya çalıştı. Aileleri de sınava giren çocuklarıyla aynı heyecanı paylaştı. Adaylar, sınavda başarılı olmak için gayret gösterirken yakınları da sınav merkezlerini girişinde Kur’an-ı Kerim ve dua okuyarak onları bekledi. Veliler, çocuklarının başarılı olması için dua ettiklerinin aktardı. 
 
Sınavdan çıkan adaylar dışarıda kendilerini bekleyen yakınlarının yanına koştu. Sınavda çıkan soruları bazı öğrenciler zor bulurken bazıları da kolay olduğunu ifade etti. Adaylar genellikle matematik sorularının zorluğundan yakındı. Adaylar, YGS’de ilk defa sorulan Din Kültürü sorularında da genel kültür düzeyinde ve herkesin cevaplayabileceği türde olduğunu belirtti. Öğrenciler sınav salonlarındaki güvenlik önlemlerinin de dikkat çekici olduğunu söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

CİHAN