Yılın sözcüğü: İşgal

Kitlelerin bir araya gelmesinde önemli rol oynayan 2011′e damga vuran “occupy” (işgal et) dayanışması, Amerikan Diyalekt Topluluğu tarafından yılın kelimesi seçildi.

Yılın sözcüğü: İşgal
11 Ocak 2012 Çarşamba 09:34 tarihinde eklendi.

 

Amerikan Diyalekt Topluluğu Portland, Oregon’da senelik toplantılarında her sene olduğu gibi oylamayla “yılın sözcüğünü” seçti.
 
Her sene üç kelime arasında yapılan oylamada bu sene, “işgal et”, “FOMO” (“Fear of Missing Out” ifadesinin kısaltması olan FOMO; sosyal medyadaki bilgilere boğulmaktan kaynaklı anksiyete anlamında kullanılıyor) ve “yüzde 99″ kelimeleri yarıştı.
 
YENİDEN CANLANDI
Amerikan Diyalekt Topluluğu Yeni Sözcükler Komitesi Başkanı Ben Zimmer, "occupy" (işgal et) oldukça eski bir sözcük, ancak son birkaç ayda ulusal ve uluslararası hareketler sayesinde yeniden canlandı ve yeni ve öngörülemez yönlere evrildi” diye konuştu.
 
Eylül ayında Wall Street'te başlayan ve ABD'nin birçok şehriyle birlikte; Londra, Madrid, Berlin ve Paris gibi birçok Avrupa şehrini de saran “işgal” hareketi hızla tüm dünyayı sarmış, tüm yıla damgasını vurmuştu. Hatta Time yılın kişisi olarak 'protestocu'yu seçmiş ve kapağa Los Angeles'taki prostestolara katılan bir genç kızın illüstrasyonunu yayınlamıştı.
 
2010′da yılın sözcüğü uygulamanın kısaltması olan “app”, 2009′da ise “tweet” seçilmişti. 

NTV