Yolcunun tehdidi uçağı geri döndürdü

Airtransat’a ait Toronto-Montreal- İstanbul seferini gerçekleştirecek uçak havalandıktan 20 dakika sonra bir yolcunun hostesleri tehdit etmesi üzerine havalimanına geri döndü

26 Ağustos 2013 Pazartesi 20:14 tarihinde eklendi.

Airtransat’a ait Toronto-Montreal- İstanbul seferini gerçekleştirecek uçak havalandıktan 20 dakika sonra bir yolcunun hostesleri tehdit etmesi üzerine havalimanına geri döndü. Türk asıllı olduğu iddia edilen yolcuyu uçağa gelen polis gözaltına alırken, yolcular yaklaşık 7 saat gecikmeli olarak İstanbul’a geldi.

Airtransat’a ait Toronto-Montreal- İstanbul seferini gerçekleştirecek uçak 316 yolcusunu alarak havalimanından ayrıldı. Uçak havalandıktan 20 dakika sonra henüz kimliği belirlenemeyen ve Türk asıllı 25 yaşında olduğu ileri sürülen bir yolcu, önündeki yolcuyu rahatsız etti.

Bunun üzerine yolcu durumu kabin ekibine bildirdi. Hosteslerin yolcuyu uyarması üzerine şahıs hostesleri, “Bu sizin son uçuşunuz olacak” diyerek tehdit ettiği iddia edildi. Bunun üzerine kabin ekibi durumu pilota bildirdi. Pilotta uçakta teknik arıza olduğunu anons ederek uçağı havalimanına geri indirdi. Uçağa çağrılan polisler şahsı gözaltına aldı. Yolcular bir saat uçak içerisinde bekletildikten sonra terminale alındı. Uçak yaklaşık 7 saat gecikmeli olarak İstanbul’a inebildi.

Yolculardan Tuğba Etliç, akşam normal bir şekilde uçuşa başladıklarını yaklaşık 20 dakika sonra pilot teknik arıza anonsu yaptığını söyledi. Geri döndükten sonra yaklaşık bir saat uçağın içinde beklediklerini ifade eden Etliç, "Uçağın içine polisler geldi ve Türk asıllı olduğu söylenen bir yolcuyu dışarı çıkardılar. Hosteslere, 'Sizin son uçuşunuz olacak' demiş.

Birde normal olmayan hareketler yapıyormuş. Kaptan da bize hissettirmeden teknik bir arıza olduğunu söyleyerek geri döndü. Sonra adamı dışarı çıkardılar. İnsanlar biraz aktarmalarını kaçırdılar, onlar büyük sorun oldu. 8 saat gecikme oldu." dedi.

Fuat Zarifoğlu ise sorunlu yolcunun kendisinin arka kısmında oturduğunu anlattı. Zarifoğlu, "Yanındaki adamın koltuğunu sürekli dürtüyormuş. Hostesleri rahatsız etti. 'Bu sizin son uçuşunuz olacak' gibi tehditler savurmuş. Adamı çıkardılar uçaktan. Uçakta kimseye saldırmadı ama bağırdı. Geri döndükten sonra sanırım bavulları tekrar kontrol ettiler. Uçakta biraz bekledik." diye konuştu.


CİHAN