Yunanistan'da DHKP-C'ye ağır darbe

Yunan polisi, terör örgütü DHKP-C’ye bir darbe daha vurdu. aşkent Atina’da bir hücre evine operasyon gerçekleştiren Anti Terör Timi, DHKP-C üyesi oldukları belirtilen 4 Türk vatandaşını silah ve patlayıcılarla birlikte yakaladı.

10 Şubat 2014 Pazartesi 18:11 tarihinde eklendi.

Yunan polisi, geçen yaz DHKP-C’ye yönelik gerçekleştirdiği büyük operasyonun ardından, bugün başkent Atina’da başarılı bir operasyona daha imza attı. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda eve baskın yapan Yunan Anti Terör Timi, Atina’nın Gizi-Kipseli semtindeki bir hücre evinde 4 Türk vatandaşını ağır silah ve patlayıcılarla birlikte gözaltına aldı.

Zanlılar, Anti Terör Dairesi’ne götürüldü. Yakalananlardan birinin Türkiye’de işlediği cinayet sebebiyle Interpol tarafından arandığı öğrenildi.

Polis, kıskıvrak yakaladığı kişilerin kaldıkları evi hücre olarak tanımlarken, örgütün operasyonel koluna ulaşıldığı yorumu yapılıyor.

Öte yandan önceki gün de Girit’te yakalanan 44 yaşındaki Türkiye uyruklu bir kadın da, Türkiye’de terör örgütüne üyelik ve eylemlere katılma gerekçesiyle tutuklanmıştı. Terör zanlısı hakkında Interpol tarafından çıkarılmış tutuklama kararı bulunuyordu. Girit Savcılığı'na sevk edilen kadın teröristin, Türkiye’ye iade işlemlerinin başlaması bekleniyor.

Yunan polisi, geçen yaz Türkiye'ye ağır silah ve patlayıcı sokmaya çalışan DHKP-C üyesi ikisi Türk vatandaşı toplam 4 kişiyi, Sakız Adası açıklarında seyreden şişme botta yakalamıştı. 


CİHAN