Yunanlılar yeni hükümetten umutlu

Yunanistan'da, üç büyük partinin desteğiyle kurulan Lukas Papadimos başkanlığındaki geçici hükümetin açıklanmasının ardından yapılan ilk kamu araştırmaları, Yunan halkının ülkenin yeni yönetiminden umutlu olduğunu ortaya koydu.

Yunanlılar yeni hükümetten umutlu
13 Kasım 2011 Pazar 11:17 tarihinde eklendi.

Anket sonuçlarına göre, Yunan halkının büyük bölümü Papandreu hükümetinin istifa etmesini ve geniş katılımlı işbirliği hükümeti kurulmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, yeni hükümetin başına Papadimos'un getirilmesini de doğru bir seçim olarak görüyor. 
    
Atina'da yayımlanan haftalık To Vima gazetesinin "Kapa Research" araştırma şirketine ülke genelinde yaptırdığı araştırma, halkın yüzde 78'inin yeni hükümete umutla baktığını, yüzde 72,9'unun da Papadimos'un başbakan olmasını onayladığını ortaya koydu. 
    
Ethnos gazetesinin "Marc" araştırma şirketine yaptırdığı ankette de yeni hükümetin başbakanının Papadimos olmasına olumlu bakanların oranı yüzde 79,1'i bulurken, hükümetin belirtilen süreden daha uzun süre iktidarda kalarak önemli kararlar almasını arzu edenlerin oranı da yüzde 54,1 olarak belirlendi. 
    
Bu arada, eski Başbakan Yorgo Papandreu'nun, AB'nin yardım paketiyle ilgili kararlarını referanduma götüreceğini açıklamasının ardından ortaya çıkan siyasi krizin ülke turizmini büyük oranda olumsuz etkilediği bildirildi. 
    
Yunan medyası, referandum açıklamasının neden olduğu huzursuzluğun ve yeni hükümetin oluşturulmasında yaşanan gecikmenin, otellerdeki rezervasyonların yüzde 75 oranında iptal edilmesine yol açtığını duyurdu.