Yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılacak mı?

Sezgin Tanrıkulu, Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle Rıza Sarraf hakkında soru önergesi verdi.

Yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılacak mı?
01 Mart 2014 Cumartesi 12:37 tarihinde eklendi, 1.495 kez okundu.
CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık soruşturmasında tahliye edilen Reza Zarrab'la ilgili sunduğu soru önergesinde; "20 Şubat 2014 tarihinde sağlık tetkikleri bahanesiyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Reza Zarrab'ın o gün Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği bazı üst düzey yetkililerle görüştüğü iddiası doğru mudur?" diye sordu. 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin , Reza Zarrab'la ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önerge, şu soruları yöneltti;

"28 Şubat 2014 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun kilit isimlerinden Reza Zarrab'ın hakkındaki Yurtdışına Çıkış Yasağı'nın kaldırılacağı iddiası doğru mudur?

-Adım adım aklama operasyonunun son halkasının, Reza Zarrab'ın sırları ile birlikte bir an önce Türkiye yi terk etmesi için hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırılmasıyla tamamlanacağı iddiası doğru mudur?

-Reza Zarrab'ın kendisiyle yapılan pazarlıklar sonucu Dubai'ye gitmeyi kabul ettiği iddiası doğru mudur?

-20 Şubat 2014 tarihinde sağlık tetkikleri bahanesiyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Reza Zarrab'ın o gün Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği bazı üst düzey yetkililerle görüştüğü iddiası doğru mudur?

-Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği üst düzey yetkililer kimlerdir?

-Reza Zarrab'ın 20 Şubat 2014 tarihinde sağlık tetkikleri bahanesiyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmesinin bir oyunun parçası olduğu ve o gün Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisiyle yapılan pazarlıklar sonucu başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP'yi rahatlatacak şekilde hazırlanmış bir belge imzaladığı iddiası doğru mudur?

-O görüşmede Reza Zarrab'a serbest bırakılacağı ve Türkiye'yi terk etmesinin sağlanacağı sözünün verildiği iddiası doğru mudur?"

DHA