Yüzme havuzlarında dezenfeksiyon

Yüzme havuzlarında bilhassa da umuma açık sosyal tesis havuzlarında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Yüzme havuzlarında dezenfeksiyon
24 Nisan 2015 Cuma 20:06 tarihinde eklendi, 2.100 kez okundu.

Genellikle yurdumuzda havuz suları havuz kimyasallarıyla şartlandırılmaktadır, bu nedenle havuzun taşıyıcı dezenfekte kimyasalı klordur lakin klorun gerek toz gerekse sıvı hali havuz suyuna iyi dozajlanması gerekmektedir aksi taktirde sağlığımız için ciddi derecede bir  tehdit oluşturur. Günümüzde Havuz Kimyasalları eski zamana göre artık sağlık bakanlığının öngördüğü standartlarda üretilse de en önemli hadise yukarıda da bahsettiğimiz gibi doğru şekilde kullanılmasıdır.
 

Dünyada ve akabinde Türkiye’de de farklı teknolojilerle havuz suyu dezenfeksiyonu sağlanabilmektedir. Bunlara bir örnek vermemiz gerekir ise; son dönemde hem ciddi işletme tasarrufu elde edilen hem de daha sağlıklı bir havuz suyu elde edilmesi için tuz klor jeneratörleri kullanımı oldukça artmıştır. Havuzda klor yerine yıkanmış kaya tuzu kullanmaya başlıyorsunuz, havuz hattında ufak bir tadilat yapılıyor cihazın ufak ünitesi buraya takılıyor su sirkülasyonu sırasında üniteden geçen su elektrolize oluyor ve tuz klor gazına dönüşüyor böylece havuz suyu dezenfekte oluyor. Oldukça mantıklı olan bu sistem havuz kimyasalları maliyetinizi %90 oranında düşürdüğünü söylemeden de geçmemek lazım. Yüzme havuzunuzda kalifiye bir elemanınız var ise kimyasal kullanmaya devam edebilirsiniz lakin yok ise mutlaka bu sistemi havuzunuza taktırınız, memnun kalacağınıza eminiz. Altını kalın harfler ile çizmemiz gereken bir önemli ayrıntıyı da belirtelim havuzda kullanılan tuzlu su paslanmaz havuz merdiveni başta olmak üzere plastik yada pvc havuz ızgaraları ile birlikte hiçbir aksama zarar vermiyor çünkü; havuz suyundaki tuz oranı denizde hissettiğiniz tuzluluğun kat kat altında bir değerde havuza cihaz tarafından verilmektedir. Şimdi sıra geldi paslanmaz havuz merdiveni hakkında kullanıma ilişkin birkaç hatırlatmaya; merdivenlerin tiplerinden hariç iki farklı kalitesi vardır biri 304 çelikten ürünler diğeri ise 316 kalite ürünlerdir, birbirinden farkı nedir diye soracak olursanız 316 kalite paslanmaz ürün fiyatı diğerinde bir miktar fazla olsa da tercih edilecek üründür ve ayrıca daha uzun ömürlüdür. Yüzme havuzlarınızda en çok deforme olan yada sıklıkla yenisini aldığınız ürünlerden bir diğeri de havuz ızgarası dediğimiz savakların üzerini kapatan plastik ürünlerdir. Yaz sezonu havuzunuzu kullanıma açmadan evvel tüm havuz ızgaralarını bir küvet yada varile doldurarak üzerlerini kapatacak şekilde su ile doldurunuz ardından bu suya birkaç litre çamaşır suyu ilave ediniz bu suda 24 saat kadar bekleyen ızgaralar işlem sonrası neredeyse ilk alındıkları günkü görselliğe döneceklerdir, bu minik ayrıntı  bilgi de aklınızda bulunsun lütfen.
 

Yüzme havuzu ekipmanları, sauna, buhar odası ekipmanları ve spa malzemelerine dair aradığınız her şeyi Derin Havuz Ltd. Şti. ye ait derinhavuz.com sitesinde piyasanın en rekabetçi fiyatları ile tedarik edebilirsiniz. Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren şirket müşteri talepleri doğrultusunda son 4 senedir e-ticaret kanalı ile yurt içi ve yurt dışına ürünlerini pazarlamaktadır.  Yukarıda yüzme havuzlarının dezenfeksiyonuna dair paylaştığımız bilgilerin sizlere yararlı olacağını ümit ederiz.
 

İyi bir yaz sezonu geçirmeniz dileği ile…