Zuckerberg'in ilk sitesi

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in 15 yaşında açtığı kişisel internet sayfasının bulunduğu iddia edildi. Zuckerberg’e ait olduğu düşünülen site ‘Merhaba, siteme hoşgeldiniz!’ sözleriyle açılıyor.

Zuckerbergin ilk sitesi
05 Nisan 2013 Cuma 15:33 tarihinde eklendi, 1.199 kez okundu.

 

1 milyar kullanıcıya ulaşan sosyal medya devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’i internet dünyasıyla tanıştıran ilk kişisel web sitesi bulundu.
 
İnternette bir hacker grubu, 90’larda kişisel site kurma servisi sağlayan Angelfire uygulamasında buldukları ‘mez51’ adlı sitenin Zuckerberg’e ait olduğunu iddia etti.
 
Sitede kendini dönemin popüler şarkısı ‘Slim Shady’den esinlenerek tanıtan Zuckerberg, daha sonra isminin Mark olduğunu ve ailesiyle birlikte New York eyaletinde yaşadığını belirtiyor. Zuckerberg, kendini tanıtmak için ayırdığı bölümde 15 yaşında olduğunu ve lisede birinci yılını bitirdiğini ekliyor. Sitede bulunan bilgiler, Zuckerberg’in hayatıyla benzerlikler taşıyor.
 
Zuckerberg, sitesine eklediği çeşitli oyun ve derslere yardımcı bölümlerin yanısıra ‘web’ adını verdiği bölümde internetle ilgili düşüncelerine yer veriyor. Zuckerberg, “Günümüzde internet küçük bir alan umarım gelecekte daha da büyüyecek. Bu site kurma uygulaması da interneti büyütmek için sizin katılımınızı isteyen bir alan. Eğer birisi sizinle bağlantı kurmak istediği için isminiz internette yer alıyorsa, iki kişiyle daha bağlantı kurabilirsiniz. Eğer tanıdığınız birini görür ve onunla bağlantı kurmak isterseniz ama isminiz internette yoksa, benimle bağlantıya geçebilirsiniz ve ben sizinle o kişi arasında bağlantı kurarak sizi internete eklerim. Eğer internette kimseyi bilmiyorsanız, yine benimle temasa geçin, ben sizi oraya ekleyeceğim.Bunun işe yaraması için bana isminizi ve bağlanmak istediğiniz iki kişinin ismini yollayın” sözleriyle Facebook fikrinin temellerini küçük yaşta oluşturduğu düşünülüyor.
 
Sitenin Zuckerberg’e ait olduğu henüz doğrulanmadı. The Independent gazetesinin haberine göre, site Mark Zuckerberg üzerine kayıtlı ve kullanılan e-mail adresi Zuckerberg’in babası Edward üzerine kayıtlı. Teknoloji blogları Motherboard ve The Verge ise sitenin gerçek olduğunu onaylamak için yeterli bilgi olmadığını ancak heyecan verici bir gelişme olduğunu yazdı.

NTV