01.05'te havalandılar, 53 dakika vurdular

Hakkari' nin Şemdinli ilçesi kırsalına dün gece saatlerinde hava harekatı düzenlendi.

01.05te havalandılar, 53 dakika vurdular
31 Mayıs 2016 Salı 09:08 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.
Şemdinli'den son dakika haberi geldi...Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde çıkan çatışmada yaralanan bir asker şehit düştü, bir asker yaralandı. Öte yandan Şemdinli'deki PKK hedefleri dün gece yaklaşık bir saat boyunca vuruldu.
 
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülmekte olan operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile çatışma çıktığı belirtildi. Açıklama şöyle:
 
"Çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ancak durumu ağır olan silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.40’da şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
ŞEMDİNLİ'DEKİ PKK'LILAR UÇAKLARLA VURULDU
 
Öte yandan Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki PKK yuvalarına dün gece hava harekatı düzenlendi ve hedefler imha edildi.
 
Askeri kaynaklar, alınan anlık istihbaratla saat 01.05’te havalanan savaş uçakları bölücü terör örgütüne ait 4 hedefe yaklaşık bir saat bomba yağdırdı. Saat 01.58’de tamamlanan hava harekatında PKK’nın barınak ve mevzileri imha edildi. Savaş uçakları operasyonun ardından emniyetli şekilde üslerine döndü.

DHA