"1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının adresinin yine Taksim Meydanı olacağını açıkladı.

1 Mayısta Taksimde olacağız
16 Nisan 2013 Salı 14:09 tarihinde eklendi.

 

DİSK Başkanı Kani Beko, koşullar ve şartlar ne olursa olsun DİSK ve kardeş sendikalar ile birlikte 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını söyledi. Beko, İstanbul Valiliği ile bir takım görüşmelerin yapıldığını ve bu süreçte kutlamalar konusunda bir sorun yaşanacağını düşünmediğini ifade etti. 
 
Beko, bazı sendika başkanları ve DİSK Genele Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikle kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Beko, 1 Mayıs'ın kendileri açısından çok önemli olduğunu ve bu tarihin umudun ve direnişin adı olduğunu söyledi. 
 
1 Mayıs kutlamaları için her yıl tartışma konusu olan Taksim Meydanı, bu yıl da bölgede yapılan kazı çalışmaları nedeniyle gündeme geldi. Başkan Beko, bölgede yürütülen teknik çalışmaların kendilerini etkilemeyeceğini, kardeş sendikalar ve meslek odalarıyla birlikte 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını söyledi. Beko, " Koşullar ve şartlar ne olursa olsun, DİSK ve birlikte hareket ettiği sendikalar, meslek odaları birlikleri ile Taksim Meydanı'nda olacağız" dedi. Valilik ile bir takım görüşmelerin yapıldığını belirten Beko, Taksim dışında başka bir alternatiflerinin olmadığını belirterek, bu günü basın mensupları ile birlikte Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını ifade etti. 
 
'KALICI BARIŞ TESİS EDİLMELİDİR'
 
Beko, son dönemde yürütülen çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Yıllardan bu yana Kürt sorunuyla ilgili çözümü talep eden bir konfederasyon olduklarını belirten Beko, "Son Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında, Türk ve Kürt halkı 70 milyonun üzerinde insan Türkiye'de Türklerin ve Kürtlerin bir arada barış içinde yaşamayı istiyorlar. 30 yılda 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Bu topraklarda yaşayan insanlar bizim insanlarımızdır. 30 bine yakın insanımızı daha kaybetmek istemiyorsak barış kalıcı bir şekilde tesis edilmelidir." şeklinde konuştu. 
 
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da, 1 Mayıs Tertip Komitesi olarak İstanbul Valili ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, Taksim Meydanı'yla ilgili bazı teknik sorunlar bulunduğunu ancak bunları aşacaklarına inandığını söyledi. Bazı yolların kapalı ve bazı yerlerde kazı çalışmaları yapıldığını dile getiren Çerkezoğlu, " Fakat 1 Mayıs ile ilgili tüm kitle örgütleri ve emekçilerle birlikte 1 Mayıs'ı adına yakışır şekilde ortak bir akıl oluşturarak gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.