1 milyon liraya mal olan köprü yerine kondu

Kars-Ardahan karayolu Çamçavuş geçişinde cumhuriyet öncesi 40 yıllık Rus işgali döneminde tren hattı için yapılan 100 yıllık tarihi köprü, 1 milyon TL'ye nakledildi.

15 Kasım 2014 Cumartesi 18:35 tarihinde eklendi.

Köprü, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde Kars Çayı üzerine kondu.

60 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde, 8 metre yüksekliğinde ve 105 ton ağırlığındaki tarihi demir köprünün çarşamba akşamı başlanan nakil işlemi 2 dorseli TIR ile başladı. Güvenlik önlemlerinin alındığı, 5 ile 7 kilometre hız ile gerçekleşen nakilde, elektrik kablolarının kesilmesi, mobese kamera taşıyıcılarının kaldırılması ve yol korkuluklarının sökülmesi ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde sona erdi. Kars'ın içinden geçen köprüyü gören vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirdikleri nakilde her hangi bir kazanın yaşanmaması ise herkesi sevindirdi.

Hamak İnşaat proje koordinatörü Serdar Arslan, "Köprü taşıma ihale bedeli 1 milyon lira civarında." dedi. 36 saat süren çalışmaların sonunda köprü, Kars Çayı üzerine yerleştirildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Öte yandan; köprünün kaldırıldığı Çamçavuş köyünün Kars Barajı suları altında kalacak olmasından dolayı ve Mezra köyünün ise bir kısım arazilerinin su altında kalacak olması dolayısıyla kamulaştırma ve yer gösterime işlemlerinde sıkıntılar yaşandığı ortaya çıktı. 2011 yılında temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan ve Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk tarafından 30 Ekim 2013 Kars'ın kurtuluşunda bitirilerek hizmete gireceği ifade edilen Kars Barajı'nın verilen tarihten 1 yıl geçmesine rağmen bitirilmemesi tepkiye neden oluyor. 


CİHAN