10 gündür bekliyorlar

Suriyeli mülteciler, yapımı henüz tamamlanmayan Harran Konteyner Kente yerleşebilmek için boş arazide bekliyor.

10 gündür bekliyorlar
30 Ocak 2013 Çarşamba 13:49 tarihinde eklendi.

 

İç karışıklıkların yaşandığı ülkelerinden kaçarak Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli mülteciler, yapımı henüz tamamlanmayan Harran Konteyner Kente yerleşebilmek için 10 gündür boş arazide bekliyor. 
 
Suriyeli sığınmacılar için Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ile Akçakale ilçelerinde kurulan çadır kentlerin yetersiz kalması üzerine Harran'a 10 bin kişilik konteyner kent kuruldu. Yaklaşık 70 bin Suriyeli'nin çadır kentlerde barındığı Şanlıurfa'da yapımı henüz tamamlanmayan konteyner kente de 2 bin kişi yerleştirildi. 10 gün önce ülkelerinden kaçan veya daha önce Şanlıurfa'ya gelen yaklaşık 2 bin Suriyeli, konteyner kente yerleşmek için Harran'a geldi. Ancak yapımı tamamlanmadığı için Suriyeli sığınmacılar konteyner kente kabul edilmedi. Bunun üzerine Suriyeliler, konteyner kente yerleştirilmek için boş arazide kalmaya başladı. Arazide topladıkları çalıları yakarak ısınmaya çalışan ve durumlarına üzülen vatandaşların getirdiği yemeklerle karınlarını doyuran Suriyeliler, "Gidecek yerimiz yok. Buraya yerleşmek için konteyner kentin eksiklerinin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.
 
Geceyi de arazide geçiren Suriyeliler, kendilerine yardım eden vatandaşlara teşekkür ederken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine slogan attı.
 
Yetkililer ise konteyner kentin kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla birlikte sığınmacı kabulünün yapılacağını bildirdi.

DHA