10 saatir karda mahsurlar

Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Elmakaşı Köyü'ndeki taziyeden dönen yaklaşık 60 kişinin kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle 10 saatten beri yolda mahsur kaldığı öğrenildi.

07 Ocak 2013 Pazartesi 21:42 tarihinde eklendi.

Pertek İlçesi'ne bağlı Elmakaşı Köyü'nde yaşamını kaybeden bir yakınlarının taziyesine giden ve yaklaşık 60 kişinin içinde bulunduğu araç konvoyu, kar, tipi ve fırtına nedeniyle dönüş yolunda mahsur kaldı. Mahsur kalanlar arasında kadın ve yaşlıların da bulunduğu belirtildi. 

 
Tipi ve fırtınanın çok şiddetli olması nedeniyle, kar temizleme çalışması yapan iş makinaları bölgeye ulaşmakta büyük sıkıntı çekiyor. Mahsur kalanlara, Pertek ve il merkezinden olmak üzere 2 ayrı yönden bölgeye çok sayıda iş makinasının ulaşmaya çalıştığı ancak yoğun kar yağışı nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığı kaydedildi. Kar yağışı, tipi ve fırtınanın halen devam ettiği bölgede, kar kalınlığının ise 1.5 metreyi aştığı bilgisi verildi. Mahsur kalan kişilerin yakınları ile cep telefonu aracılığı ile yaptığı görüşmeler nedeniyle çoğunun cep telefon bataryalarının da tükendiği, bu yüzden artık yakınlarıyla da irtibat kuramadıkları öğrenildi.

DHA