"15 Ekim'de açıklayacak"

İmralı Adası'nda tutuklu bulunan terörist başı Abdullah Öcalan ve üç mahkumun yakınları, Kurban bayramı öncesi görüşmek için gittikleri İmralı adasından döndü.

15 Ekimde açıklayacak
07 Ekim 2013 Pazartesi 20:32 tarihinde eklendi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Kurban Bayramı öncesi İmralı'ya yaptığı ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yani bu paket, tabi bu paket sürece bağlı mı? değilse bilemiyorum.

Yeni Öcalan dedi; paket bizimle ilgili değildir, hükümetle devletin hazırladığı bir pakettir. Şu aşamada ben yapacağım bir şey yoktur. Ben düşüncelerimi 15 Ekimde açıklayacağım." dedi.

Sabah saatlerinde geldikleri Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan işlemlerinin tamamlanmasından sonra adaya giden Öcalan ve diğer mahkum yakınları akşam üzeri döndü.

Adadan minibüsle gelen Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları yeniden geldikleri Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığında bir süre işlemlerinin yapılmasını bekledi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından komutanlıktan çıkan Mehmet Öcalan ve mahkum yakınları, basın mensuplarına Mehmet Öcalan, basın mensuplarının "Görüşme nasıl geçti?" sorusuna, "Valla geçen seferde söyledim, görüşmeyi götüren BDP heyetidir ve milletvekilleridir. Ben süreçle ilgili şunu diyebilirim. Yani bu paket, tabi bu paket sürece bağlı mı? değilse bilemiyorum.

Yeni Öcalan dedi; paket bizimle ilgili değildir, hükümetle devletin hazırladığı bir pakettir. Şu aşamada ben yapacağım bir şey yoktur. Ben düşüncelerimi 15 Ekimde açıklayacağım." dedi.

15 Ekim'de ne açıklayacağı şeklinde ki sorulara ise başka yorum yapmayacağını belirten Mehmet Öcalan, "15 Ekimle ilgili bir ipicu verebilir misiniz?" sorusuna da, "Hayır veremem" şeklinde karşılık verdi. Mehmet Öcalan ve beraberindekiler daha sonra gemlikte özel araba ile ayrıldı.

Yaklaşmakta olan Kurban bayramı öncesinde araya bayram ziyareti için gidenler arasında başta Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan olmak üzere diğer hükümlü yakınları Pervin Oduncu, Felek Cızlaşmak, Mazlum Poyraz bulunuyor.

Sabah saatlerinde jandarma Bölük Komutanlığına gelmesine rağmen listede olmadığı için mahkum yakını Harun Poyraz ise adaya gidememişti.


CİHAN