2 milyon liralık LCD çaldılar

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde bir lojistik firmasında çalışan 2 kamyon şoförü, yaklaşık 2 milyon lira değerindeki 496 adet 3 boyutlu Led LCD Tv'yi adrese teslim etmeyerek ortadan kayboldu.

2 milyon liralık LCD çaldılar
04 Mart 2013 Pazartesi 20:12 tarihinde eklendi.

 

İhbar üzerine hareket geçen polisler, 2 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
 
Çayırova'da bir teknoloji ürünleri marketlerinin ana dağıtıcısından aldıkları 496 adet 3 boyutlu Led LCD Tv'yi nakleden bir nakliyat firmasında şöför olarak çalışan Ozan Cömertler (37) ve Şener Kurt (38), geçen hafta kamyona yükledikleri yaklaşık 2 milyon lira değerindeki toplam 496 adet 3 boyutlu Led LCD Tv'yi Gebze'deki depoya teslim etmeyerek ortadan kayboldu.
 
2 şoför, İstanbul Sancaktepe Merkez Mahallesi'nde kiraladıkları bir depoya televizyonları bıraktıktan sonra, kamyonu da İstanbul Erenköy'de boş bir araziye terk etti. Şüpheliler, İstanbul Fatih'de spotçuluk yapan Mustafa Başaran (34) aracılığıyla televizyonları internet üzerinden satmaya başladı.
 
POLİS ENGELLİ ARABASINDA
 
Firmanın ihbarının ardından harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Sube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından spotçuluk yapan Mustafa Başaran'a ulaştı. Başaran'la müşteri gibi irtibata giren polisler, tanesi bin liradan 75 Televizyon almak için anlaşma yaptı. Mustafa Başaran'ın verdiği bilgiler doğrultusunda polis Sancaktepe'de televizyonların gizlendiği depoyu tespit etti. Bir polis memuru da engelli arabasında deponun önünde şüphelilerin depoya girişini takip ederek diğer polis ekiplerine bilgi verdi.
 
DEPOYA BASKIN
 
Şüpheliler depoya girdikleri sırada arkasından giden polis ekipleri Ozan Cömertler ve Şener Kurt'u çalınan televizyonlarla birlikte suçüstü yakaladı. Ozan Cömertler'in ana dağıtıcı firmanın başka bir bölümünde çalıştığı ve firma yetkililerine başvurarak bir hafta önce dağıtım bölümüne geçtiği öğrenildi. Yapılan işlemlerinin ardından Mustafa Başaran serbest bırakılırken, Ozan Cömertler ve Şener Kurt'un Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

DHA