200'ün üzerinde kaçak yakalandı

Manavgat açıklarında Sahil Süvenlik ekipleri tarafından saat 10.00 sıralarında durdurulan bir teknede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200'ün üzerinde kaçak göçmen yakalandı.

200ün üzerinde kaçak yakalandı
13 Eylül 2013 Cuma 15:27 tarihinde eklendi.
Çevreyolu Köprüsü'ne yanaştırılan tekneden tahliye edilen kaçaklar otobüslerle 100'üncü Yıl Spor Salonu'na götürülüyor.
 
KAÇAKLAR SPOR SALONUNDA BEKLETİLİYOR
 
Manavgat'ta, deniz yoluyla İtalya'ya gitmeye çalışan Myanmar, Afganistan, Suriye, Özbekistan ve Bangladeşli 231 kaçak göçmen, ihbar üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinin düzenlediği baskınla yakalandı.
 
Sorgun Mahallesi Herdford Caddesi yakınlarında Manavgat Irmağı'nda üzerinde ağ bulunmayan ve hiçbir çalışma yapmadan yaklaşık 10 gündür bekleyen 'Ocean Kuğu' adlı balıkçı teknesinden şüphelenenler, durumu jandarmaya bildirdi. Tekneyi takibe alan ekipler, bugün sabah saatlerinde otobüslerle çok sayıda kaçağın getirilerek tekneye bindirildiğini saptadı.
 
Manavgat Irmağı'ndan denize açılan İzmir Limanı'na kayıtlı tekneyi takip eden Sahil Güvenlik ekipleri, yaklaşık 5 mil açıkta tekneyi durdurdu. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 231 kişiyi taşıyan tekne, Manavgat Irmağı'na geri getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, teknenin yanaşacağı alanda geniş güvenlik önlemi aldı. Arapça, Farsça ve İngilizce bilen ekipler tarafından teknede kimlik tespiti yapıldı. Sağlık ekipleri de açlık, susuzluk ve güneş çarpmasına bağlı rahatsızlanan 3 kişiye müdahale etti. Teknedeki kaçaklardan birinin bacağının 15 gün önce kırıldığı ve alçılı halde yolculuğa çıktığı belirlendi. Kimlik kontrolü ve sağlık taramasının ardından kaçaklar otobüslerle 100'üncü Yıl Spor Salonu'na götürüldü.
 
Suriyeli kaçakların Gaziantep'ten Türkiye'ye giriş yapıp sığınma talebinde bulundukları, 2 aylık geçici mülteci belgesi aldıkları belirlendi.

DHA