24 saat makyaj yapacaklar

Ankara Alışveriş Festivali kapsamında 24 saatte aralıksız 378 kadına makyaj yapma rekoru kırılmaya çalışılıyor.

20 Haziran 2012 Çarşamba 15:23 tarihinde eklendi.

 

Bir kozmetik firmasının organizasyonuyla alışveriş merkezinde 5 makyöz, daha önce ABD'de bir günde 378 kadına makyaj yapma rekorunu kırmak için saat 12.00'de denemeye başladı. 
     
Rekor denemesinde belirli standartlar gözetiliyor. Önce kapatıcı sürülüyor, sonra fondöten, allık, göz farı, sürme, rimel, ruj ve dudak parlatıcı ardından da pudra sürülüyor. Bu aşamalardan birinin atlanması durumunda makyaj yapılan kişi diskalifiye edilecek. 
   
 Ankara Alışveriş Festivali Organizasyon Komisyonu Başkanı Mehmet Akbacakoğlu, festivali düzenlemede Dubai'den esinlendiklerini belirterek, şu bilgiyi verdi: 
     
''Dubai, bu tür festivallerde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Makyaj rekor denememizde de oradan esinlendik. Kozmetik firmasıyla görüştük. Onlar da çok sıcak baktı ve organizasyonu gerçekleştirdik. Rekor denemesi, 5 makyöz tarafından aralıksız yapılacak ve 24 saat kayıt altında tutulacak. Herkes katılabilir. İddialıyız. Bu rekor denemesindeki hedefimiz 500'ün üstünde kadına makyaj yapmak.'' 
   
 Rekor denemesinde 3 jüri üyesi yer alıyor. Katılımcıların makyaj öncesinde ve sonrasında resimleri çekiliyor. 24 saat sürecek rekor denemesi yarın saat 12.00'de sona erecek.