"27 Mayıs derin bir yaradır"

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, 27 Mayıs tarihinin Türk demokrasisi adına 'kara bir gün' olduğunu söyledi.

27 Mayıs 2013 Pazartesi 19:56 tarihinde eklendi.

27 Mayıs 1960 askeri darbesinin üzerinden 53 yıl geçmesine rağmen Anadolu insanında bıraktığı derin üzüntünün halen devam ettiğini belirten Mekteplioğlu, darbe sonrası gerekçesiz sebeplerle sözde yargılama sonrası idam edilen merhum Başvekil Adnan Menderes, bakanları Fatin Rüşdü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın rahmet ve minnetle anıldıklarını söyledi.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Mekteplioğlu, açıklamasında, her askeri darbenin ülkeyi 50 yıl geriye götürdüğünü ve bunun da ilk kapısının 27 Mayıs'ta açıldığının altını çizdi. Mekteplioğlu, seçimle iktidara gelen bir başbakanı ve 2 bakanını, milletin gözünü korkutmak için yapılan idamların, 53 yıldır bu milletin bağrında yürek burkan derin bir yara olduğunu kaydetti.

Anadolu insanının demokrasi şehitleri Adnan Menderes, Fatin Rüşdü Zorlu ve Hasan Polatkan sevgisini hiç kimsenin söküp atamayacağını belirten Mekteplioğlu, 2013 Türkiye'de ülkenin ileri demokrasi seviyesine çıkması ve üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmesinde, Anıt Mezar'da yatan üç yüce insana borçlu olunduğunu söyledi.

Merhum Menderes'in, Demokrat Parti ruhunun günümüzde temsilcisinin AK Parti olduğunu savunan Mekteplioğlu, "27 Mayıs Türk demokrasisi adına kara bir gün. 27 Mayıs, cuntanın, 53 yıl önce millet iradesine ipotek koyduğu talihsiz bir günün adı.

Bu millet kara günü 53 değil, 553 yıl geçse de hiç bir zaman unutmayacak. AK Parti olarak Demokrat Parti'nin 'Yeter! Söz Milletindir' sözünü temsilcisiyiz. Allah, bu millete bir daha Adnan Menderes, Fatih Rüşdü Zorlu ve Hasan Polatkan'ların yaşadığı acıyı yaşatmasın.

Anadolu insanı, hep adam gibi adamları hep bağrına basmıştır. Yüce milletimiz, kendine hep yakın gördüğü mazlum Anadolu insanının sesi ve soluğu gördüğü Adnan Menderes, Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan'ları bağrına bastı. Bu üç lideri kendinden biri gördü. Onun için partimizi 3 dönem tek başına iktidara taşıdı. 53 yıl önce darbenin kara gününde Menderes, Zorlu, Polatkan ve 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumda her 'evet' oyu babamın ruhuna bir fatiha'dır' sözüyle gönüllere taht kuran oğul merhum Aydın Menderes'i rahmet ve minnetler anıyoruz. Allah, mekanlarını cennet etsin. " diye konuştu.


CİHAN