29 yıl sonra tapuya kavuştular

TOKAT'ın Bedestenlioğlu Mahallesi'nde 29 yıl önce yapımı tamamlanan evlerde yaşayan 300 aile, evlerinin tapularına kavuştu.

29 yıl sonra tapuya kavuştular
30 Mayıs 2015 Cumartesi 17:04 tarihinde eklendi.
Kent merkezi Bedestenlioğlu Mahallesinde, 1979 yılında kurulan Bedestenlioğlu Yapı Kooperatifi tarafından toplamda 800 daireli iki katlı evler inşa edildi. Bölüm bölüm yapılan bu evlerden tamamlanan 500 konuta aileler taşınarak, tapularını aldı. Fakat 7 yıl sonra tamamlanan diğer 300 konuta taşınan ailelere ise inşaat süresi dolduğu için tapuları verilmedi. Bunun üzerinde aynı mahallede, Bedestenlioğlu Tapusuz Evler Yardımlaşma ve Dayanışma derneği kuruldu.  Dernek Başkanı Fazlı Akdağ, 300 hanenin tapu sorunun çözülmesi için girişimlere başladı. Yapılan çalışmalar sonunda belediye meclisinde 300 hanenin oturma tapusu çıkartıldı.
 
TÖREN DÜZENLENDİ
 
Büyük sevinç yaşayan 300 ailenin oturma tapularının verilmesi için mahallede tören düzenlendi. Törene Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan dernek başkanı Fazlı Akdağ, Belediye Başkanı Ak Parti'li Eyüp Eroğlu'na teşekkür ederek, "Oturum ruhsatı olmayan 300 hanenin oturum ruhsatlarını alarak müstakil tapularına kavuşturacağımızın sözünü verdik" dedi. Başkan Eroğlu ise, Bedestenlioğlu Mahallesi için güzel bir gün olduğunu söyleyerek, "Bu kooperatifimiz 800'e yakın konut yaptı ve 500 tane konutun ruhsatları alınmış. Ama 300 tane konutumuzda 30 yıla yakın süre gelen çözülemeyen, bir takım resmi problemlerden dolayı bir türlü ruhsatı alınamıyordu. Biz göreve geldiğimizde, bu sorunun çözülmesi konusunda bizlere talepler gelmişti. Sağ olsun belediyemizin İmar İşleri Müdürlüğü olmak üzere belediye meclisimiz ve üyelerimizle birlikte 'bu işi çözmeliyiz' dedik ve Mart ayında yapmış olduğumuz mecliste 300 konutun tapularını ve ruhsatlarının verilmesi konusunda kararımızı aldık" dedi. 
 
Konuşmaların ardından ilk olarak hazırlanan 36 konutta yaşayan ailelerin tapuları teslim edildi. Diğerlerinin ise önümüzdeki günlerde verileceği açıklandı.