3 günde 5 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı Uludağ yolu trafiğe kapatıldı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, üç gün arayla yaşanan iki kaza sonrasında 5 kişinin ölüp, 40’a yakın kişinin ise yaralandığı Uludağ'daki yolun teknik inceleme bitene kadar kapalı kalacağını belirtti.

3 günde 5 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı Uludağ yolu trafiğe kapatıldı
02 Eylül 2014 Salı 15:30 tarihinde eklendi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin batısından Uludağ'a ulaşım için alternatif güzergâh olarak yapılan, yaklaşık 1300 metre uzunluğundaki Dobruca Caddesi – İnkaya bağlantı yolunda üst üste yaşanan kazalar sonucu, 3 gün içinde 5 kişi ölmüş, 40’a yakın kişi de yaralanmıştı. 
 
Yolun açılmasının ardından 2 ay geçmemesine rağmen, aynı bölgede ölümle sonuçlanan üst üste kazalar yaşanması üzerine valilik konuya el attı. 
 
Bulgaristan (Tırgoviçde) Eski Cuma Valisi Emel Rasimova, Heykel Valilik binasında Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından çıkışında basın mensuplarının konuyla alakalı sorularını yanıtlayan Vali Münir Karaloğlu, konuyla ilgili dün yaptığı açıklamayı hatırken, “Şu anda biz 'yolda problem vardır' demiyoruz. Bir teknik heyet oluşturuldu. İçerisinde Büyükşehir Belediyemiz'den teknik arkadaşlar var. Karayolları 14. Bölge'den arkadaşlar var. Emniyet, trafik müdürlüğünden arkadaşlar var. Onlar bir inceleyecekler, eğer orada teknik bir problem varsa onu çözmeye çalışacağız. Eğer alınması gereken ilave tedbirler varsa onlar alınacak. Yani bir haftada iki kazanın olması aynı noktada, bu incelemeyi bizim için şart kıldı. Onun için yapıyoruz, eğer teknik bir sorun varsa onu çözeceğiz. Olay budur.” dedi. 
 
Karaloğlu, “İnceleme sonuçlanan kadar yol kapalı mı kalacak?” sorusuna ise, “Tabi, orada bir şey ortaya çıkıncaya kadar bir müddet kapalı tutma niyetimiz var.” şeklinde karşılık verdi. 
 
Teknik bir çalışmanın yürütüleceğini anlatan Vali Münir Karaloğlu, çalışmanın ardından elde edilecek sonuçların ise kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.