"3. havalimanı nüfusu 10 katına çıkaracak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’un hava trafiğini çözecek büyük bir havalimanı kurduklarını söyledi. 3. havalimanının İstanbul’un nüfusunun 10 katı kapasiteye sahip olacağını kaydetti.

3. havalimanı nüfusu 10 katına çıkaracak
07 Şubat 2013 Perşembe 20:53 tarihinde eklendi.

 

Bakan Yıldırım, Esenler Belediyesi tarafından oluşturulan yaşlı ve kimsesiz vatandaşların tek buton ile acil arama yapabileceği Esenler Toplumsal İletişim Merkezi’nin (ESTİM) açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, 3. Boğaz köprüsü ve 3. Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
Garipçe ile Poyrazköy arasında yapılacak olan 3. Boğaz Köprüsü'nün Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte İstanbul’un üçüncü çevre yolu olacağını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu köprüde bir ilki de gerçekleştiriyoruz, 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş ve ortasında iki şerit de demiryolu olacak. Dünyada bu kadar genişlikte yapılan ilk köprü olacak. 2015 yılında bu proje tamamlanacak. Bu sene köprü ayaklarının yükseldiğini göreceksiniz. 3. havalimanını İstanbul’a kazandırıyoruz. İstanbul’un nüfusunun 10 katı kapasitesine sahip bir havalimanı olacak. Dünyanın en büyük üçüncü havalimanı, İstanbul’un hava trafiğini çözecek büyük bir havalimanı. Yedi tepeli İstanbul’a yedi proje. Bunların tutarı 65 kat trilyon. İstanbul için helali hoş olsun."
 
"ESENLER’DE VİP HİZMET DÖNEMİNİ BAŞLATIYORUZ"
 
Esenler Toplumsal İletişim Merkezi’nin (ESTİM) sistemini anlatan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, proje ile vatandaşlara ‘Alo taksi’, ‘Nöbetçi tesisatçı’, ‘Kan arıyorum’ ve ‘Tek tuş ile acil butonu’ gibi hizmetleri sunduklarını belirtti. Göksu, “Esenler’de VİP hizmet dönemini başlatıyoruz. Esenler’de herkesin özel olduğu, özel ilginin gösterildiği bir hizmet. Diyelim ki evinizde su patladı, sabaha kadar beklemeyeceksiniz, ESTİM ile anında nöbetçi tesisatçı gelip size yardımcı olacak. Ya da anahtarı kaybettiniz, bizi arayacaksınız hemen çilingir gelecek ve kapıyı size açacak. Esenler Belediyesi’nin kan bankası var. Gece acil kan lazım olduysa hemen vatandaş arayıp bizden yardım isteyecek. Kimsesi olmayan her yaşlının evine bir buton koyduk. Bu buton ile okuma yazma bilmeyen yaşlılarımız tek buton ile acil arama yapabilecek. Yaşlı vatandaşımız bizi aradığında ESTİM’deki arkadaşlar hemen yardıma geçecek." diye konuştu.
 
Bakan Yıldırım, açılış programında Saliha Sevim isimli ESTİM hizmetinden yararlanan bir vatandaş ile telekonferans yöntemiyle konuştu. Sevim, bu uygulamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Yıldırım, daha sonra açılış kurdelesini keserek, ESTİM’in açılışını gerçekleştirdi.

CİHAN