"4+4+4 Milli Görüş'ün fikri"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kademeli eğitim sisteminin Milli Görüş'ün fikri olduğunu söyleyerek, "Bizi taklit etmiş olmamak için 4+4+3'ü 4+4+4 yapmışlar" diye konuştu.

4+4+4 Milli Görüşün fikri
06 Mart 2012 Salı 19:45 tarihinde eklendi, 1.175 kez okundu.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, çok tartışılan kademeli eğitim sisteminin aslında Milli Görüş'ün fikri olduğunu söyledi.
 
Partisinin Elazığ il teşkilatı toplantısında konuşan Mustafa Kamalak, komisyonda görüşülmesine devam edilen 4+4+4 sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Konuşmasında zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasına yönelik kanun teklifine değinen Mustafa Kamalak, eğitimde ''4+4+4'' sisteminin milli görüşün aşağıdan beri seslendirdiği sistem olduğunu söyledi. Seçim sürecinde ''4+4+3'' dediklerini kaydeden Kamalak, şöyle konuştu:
 
''Şimdi sanırım Milli Görüş'ü taklit etmemek için olsa gerek, 3'ü 4 yapmışlar. 'Olsun' diyoruz. Ama içini doldurmak lazım. Konuyla ilgili iki endişemiz vardır. Bir, Bakanlar Kurulu'na kanun büyük yetki bırakıyor. Anayasaya aykırılık iddiasıyla bin tane yol açabilir endişesini taşıyorum. İki, içerik belli değil. Yani içinin doldurulması da Bakanlar Kurulu'na bırakılmıştır. En azından temel dersler kanunda yer almalıdır. Bunların başında da Müslüman çocukları için Kur'an-ı Kerim isteyenler bakımından mutlaka seçmeli ders olmalıdır.
 
'KURAN SEÇMELİ DERS OLSUN'
 
Bu ülkenin çocukları, Elazığlı evlatlarımız, İngiliz'in, Fransız'ın coğrafyasını öğreniyor değil mi? Ne olur kendi kitabını da öğrensin. Fazla bir şey istemiyoruz sanırım. Kur'an-ı Kerim Müslüman çocukları için mutlak surette seçmeli ders olmalıdır.
Yoksa eğer manadan yoksun olacaksa '4 4 4' biçimindeki düzenlemenin fazla bir anlamı olmaz. 4 4 4'ün her aşamasında mutlak surette seçmeli ders olmalıdır. Böyle olursa güzel olur.''