"5 ev arkadaşım var"

Türk rock müziğinin öncü isimlerinden Özlem Tekin'den özel hayatına ilişkin çarpıcı açıklamalar

5 ev arkadaşım var
27 Eylül 2011 Salı 08:23 tarihinde eklendi, 1.103 kez okundu.

 

Türkçe rock müziğinin güçlü ve cesur yorumcusu Özlem Tekin, hem yaptığı müzikle hem de oyunculuğu ile görmeye alışkın olduğumuz bir isim. İlk dövmesini 19 yaşında yaptıran ve şu anda 5 ev arkadaşı bulunan Tekin, hurriyetaile.com'dan Hanife Yaşar'a konuştu...
 
Amerika’da başlayıp Ankara’da devam eden bir çocukluğunuz var. En çok neyi özlüyorsunuz çocukluğunuzda?
 
Ben yapı itibariyle pek geçmişe yönelik yaşayan bir insan değilim. Eski resimlere bakıp, eski anıları falan düşünüp duygusallaşmam. Dolayısıyla çok şahane, çok eğlenceli bir çocukluk geçirmiş olmama rağmen hiç özlemiyorum. Biz yeni nesil gibi bilgisayar başında büyümediğimiz için doya doya çocuk olmanın ve sokakta oynamanın tadını çıkarttık. Yine çocuk olsam öyle yaparım.
 
Anne-babanızdan küçük de olsa kötek yediniz mi hiç?
 
Katiyen, asla, imkanı yok, hiçbir zaman… Bizim aile yapımıza ses yükseltmek bile çok terstir. Otoriter bakışlarla birbirimize her şeyi anlatabiliriz.
 
Ailenizde kafa denginiz kimdir? En çok hangi konularda uyum sağlarsınız, neler yaparsınız?
 
Genelde bizim ailenin fertleri Türkiye’nin, Avrupa’nın ve hatta dünyanın çeşitli bölgelerine saçılmış durumda yaşadığı için senenin belli zamanlarında farklı kombinasyonlarla görüşebiliyoruz. Dolayısıyla kiminle vakit geçiriyorsam kesinlikle kafa dengim o olur. Spor yapanla spor, müzik yapanla müzik, yemek yapanla yemek, sanal takılanla sanal, felsefi takılanla “felsefik” takılıp gidiyoruz işte.
 
İlk dövmenizi kaç yaşında yaptırdınız?
 
İlk dövmemi 19 yaşında yaptırdım. Sağ kolumdaki dikenli tel dövmesi. Dövmeli popülasyonun neredeyse yüzde 40’ında olan bir dövmedir. Tam bir klasik yani.
 
Doktorlarla aranız nasıl? Hastalanınca hemen gider misiniz? Yoksa “Kişi kendinin doktoru olabilmeli” diyenlerden misiniz?
 
Ciddi durumlarda doktora gitmekten çekinmem ama hafif hastalıklar için ilaç kullanmayı tercih etmiyorum. Onun yerine doğal yöntemler daha sağlıklı geliyor. Zaten günlük hayatımda sağlığıma çok dikkat eden bir kişiyim. Düzenli spor yapıp organik besleniyorum. Kalabalık bir şehirde, kapalı ortamlarda yaşamadığım için de, hastalıklar uzak duruyor sanki.
 
SİZE GÖRE TEK YAŞIYORUM
 
Evliliğinizi sonlandırdıktan sonra ev yaşantınız nasıl gidiyor?
 
Şimdi yaz dönemi olduğu için zamanım daha ziyade bol bol misafir ağırlamak, tadilat ve dekorasyonla geçiyor. Yaz bitince ev yaşantımız nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.
 
İlişkilerinizde şiddet gördünüz mü (ya da uyguladınız mı)?
 
İlişkilerimde ne şiddet gördüm ne de uyguladım. İş oraya gelinceye kadar zaten medeni insanlar hayatlarını bir şekilde ayırıyorlar.
 
Tek mi yaşıyorsunuz?
 
Size göre tek yaşıyorum. Ama bana göre Fındık, Fıstık, Küçük, Duba ve Kılçık’la birlikte yaşıyoruz (Dört köpek, bir kedi).
 
Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?
 
Hayır, hiç düşünmedim, hala da düşünmüyorum. Üç tane aslan gibi yeğenim var. Onlar bana yetiyor da artıyor bile.
 
FACEBOOK FAZLA İÇLİ DIŞLI
 
Sosyal paylaşım platformlarının gidişatı nasıl sizce? Sık kullananlardan mısınız?
 
Facebook bana fazla içli dışlı geliyor. Zaten fan sitelerim var ama onları ben yönetmiyorum. Kendi kullandığım bir tek Twitter hesabım var (twitter.com/OzlemTekin). Şimdilik memnunum. Çok komik şeyler oluyor, güzel vakit geçiriyorum.
 
Teoman’ın müziği bırakmasıyla ilgili yorumlarınız var Twitter’da. Bu hamlesini nasıl yorumluyorsunuz?
 
Kendi hayatı, kendi fikri. Birebir oturup sohbet etme imkanım olmadı henüz. Yorulmuş ve canı sıkılmış olmalı. Bir süre dinlenirse geri döner herhalde.
 
YENİZ SEZONDA TV’DE OLACAĞIM SANIRIM
 
Biraz da oyunculukla ilginize değinelim. Müzikalde oynamaya nasıl karar verdiniz?
 
Teklif ettiler, ben de kabul ettim :) İyi ki etmişim. Hem Işıl Kasapoğlu, Beyhan Murphy gibi çok önemli hocalardan ders almış hem de Şener Şen, Güven Kıraç, Şevket Çoruh gibi müthiş oyuncularla çalışma fırsatına sahip olmuş oldum. Yine olsa yine yaparım!
 
Oyunculukla ilgili yeni bir proje var mı?
 
Geçen sene Nezih Ünen’in yazıp yönettiği Mavi Pansiyon adlı filmde rol almıştım. Ekim ayı itibariyle vizyona girecek. Şu an onun tanıtımlarıyla meşgulüz. Ayrıca birkaç dizi projesi değerlendiriyorum. Yeni sezonda sanırım televizyon ekranlarında olacağım.