"666 sayılı KHK’nın iptal kararı isabetli oldu"

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesi olarak bilinen 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'nin bazı maddelerini iptal etti.

666 sayılı KHKnın iptal kararı isabetli oldu
03 Ocak 2013 Perşembe 18:56 tarihinde eklendi, 2.894 kez okundu.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri İshak Çelebi, Anayasa Mahkemesi’nin 666 sayılı KHK’yı iptal kararının isabetli olduğunu söyledi.

 
DES Genel Sekreteri İshak Çelebi, Anayasa Mahkemesi’nin, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin bazı maddelerinin iptali ile ilgili kararının ardından açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının, özellikle eğitim çalışanları arasında büyük bir kaos ve karmaşaya neden olduğunu söyleyen DES Genel Sekreteri Çelebi, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, biran önce harekete geçmeli ve iptal edilen hükümlere dönük adaletli ve objektif yasal düzenlemeler yapmalıdır. Yeni düzenleme, öğretmen ve öğretim elemanlarına da ek ödemeyi içermelidir.” diye konuştu.
 
İshak Çelebi, TBMM’nin, iptal kararının Resmi Gazete'de yayımı sonrasında 9 ay içinde yasal düzenleme yapması gerektiğini ve bu süreye değin, 666'daki tüm hükümlerin geçerli olmaya devam edeceğini söyledi. Çelebi, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının geriye doğru işlemediğini ve 2011'den bu yana devam eden uygulamaya yönelik hiçbir mali mahsuplaşma olmayacağını bildirdi.

CİHAN