672 bin liradan oldu

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel’in de aralarında bulunduğu bazı kişi ve şirketlerin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürü Caner Balta'nın 12.5 yıl hapsi istenildi.

672 bin liradan oldu
20 Eylül 2013 Cuma 13:04 tarihinde eklendi.
Davada mütaalasını açıklayan savcı, sanık Caner Balta'nın Demirel'i "zimmet" eylemiyle 672 bin lira zarara uğrattığı belirtildi.
 
Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel’in de aralarında bulunduğu 23 kişinin ve 8 şirketin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürü Caner Balta'nın da aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.
 
SAVCI MÜTAALASINI AÇIKLADI
 
İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada Savcı Selamettin Celep dosyanın esasına ilişkin 42 sayfadan oluşan mütaalasını açıkladı.
 
VOLKAN DEMİREL 672 BİN ZARARA UĞRAMIŞ
 
Mütaalada Volkan Demirel'in arkadaşı ve aynı zamanda banka müdürü olan sanık Caner Balta'ya banka işlemlerini telefon aracılığıyla yaptırdığı, ancak sanığın, Demirel’in bilgisi dışında vadesiz hesaplarından işlemler yaparak yüksek miktarda kredi çektiği ve aracını da krediye teminat olarak gösterdiği, bankada 9 adet belgedeki Demirel'e ait olduğu iddia edilen imzaların ise sahte olduğunun tespit edildiği anlatıldı. Sanık Caner Balta'nın Demirel'i "zimmet" eylemiyle 672 bin lira zarara uğrattığı belirtildi.
 
SANIK BANKA MÜDÜRÜNE 12,5 YIL İSTEMİ
 
Mütaalada sanık Caner Balta'nın görevinin gereği olarak koruyup gözetmek durumundaki banka varlıklarını değişik tarihlerde, mudilerin hesaplarındaki meblağları yetkilisinin bilgisi ve onayı olmadan, hukuka aykırı şekilde şahsı ve başka kişiler yararına kullandığı ve bankayı bu şekilde 15 milyon 936 bin lira zarara uğrattığı belirtildi. Sanığın zararı kapatmadığı belirtilen mütaalada, diğer sanıkların ise zimmet suçuna bilerek ve isteyerek katıldıklarına dair yeterli suç şüphesini oluşturacak delilin bulunmadığı anlatıldı. Savcı Celep, sanık Caner Balta'nın "zincirleme zimmet" suçundan 12,5 yıla kadar cezalandırılmasını istedi. Savcı diğer sanıklar Yener Balta, Burak Üzüm, Tayfun Kasarcı ve Ahmet Memişoğlu'nun ise delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti avukatların mütaalaya karşı savunmalarını hazırlamaları için erteledi.

DHA