8 yıllık husumet bitti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, akraba olan 'Ekinci' ve 'Taşçı' aileleri arasında 8 yıl önce 1 kişinin ölümüyle başlayan husumet barış yemeğiyle sona erdi.

8 yıllık husumet bitti
13 Ekim 2013 Pazar 15:49 tarihinde eklendi.
Ceylanpınar'da, 8 yıl önce aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan birbirine akraba Ekinci ve Taşçı aileleri arasında çıkan kavgada Mehmet Emin Ekinci tabancayla açılan ateş sonucu öldü.

Akraba aileler arasında başlayan husumetin sonlandırılması için BDP'li yöneticiler ve kanat önderleri devreye girdi. İkna edilen aileler düzenlenen barış yemeğiyle bir araya getirildi. Yenişehir Mahallesi taziye evinde düzenlenen programa; BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Halit Yıldıztekin, BDP'li Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, kanaat önderleri ve barıştırılan aileye mensup kişiler katıldı. Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, insanın etrafına sevgi, kardeşlik ve barış saçması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
 
"Yakınlarımıza sahip çıkacağız. Etrafımıza husumet, düşmanlık değil sevgi, kardeşlik, barış saçacağız. Biz karşımızdakine kötülük değil, iyilik yapacağız. En önemlisi tüm kötülüklerin başı olan dedikodu hastalığını bir kenara bırakıp birbirimize sevgiyle saygıyla hoşgörüyle yaklaşacağız."
 
Dua edilen törende iki ailenin temsilcileri birbiriyle tokalaşarak barıştıklarını ilan etti. Barışan aileler, daha sonra aynı sofrada birlikte yemek yedi.

DHA