ABD'de tutuklanan bankacı eşine haber gönderdi

HALKBANK Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, İran’a yönelik ABD yaptırımları delmek ve bankacılık sahtekarlığı yaptığı iddialarıyla New York’ta FBI tarafından tutuklandı.

ABDde tutuklanan bankacı eşine haber gönderdi
30 Mart 2017 Perşembe 08:03 tarihinde eklendi.
HALKBANK Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, İran’a yönelik ABD yaptırımları delmek ve bankacılık sahtekarlığı yaptığı iddialarıyla New York’ta FBI tarafından tutuklandı. Halkbank’ın planladığı dolar cinsi tahvil ihracı öncesi yatırımcılarla görüşmek için New York’ta bulunan Atilla, ABD gazetelerinin iddialarına göre FBI tarafından izlendikten sonra ülkeden çıkarken gözaltına alındı. Kefaletle serbest bırakılma başvurusunda bulunup bulunmadığı bilinmeyen 47 yaşındaki bankacı şimdilik federal tutuklu olarak ABD’de kalacak. Atilla, tutuklanmasının ardından çıkarıldığı mahkemede ise duruşmayı izlemeye gelen Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu görevlilerine “Eşime söyleyin avukat tutsun” dedi. 
 
12 SAYFALIK SUÇ DUYURUSU
New York JFK Havalimanı’nda Türkiye’ye dönmek üzere uçağa binmek üzereyken FBI tarafından gözaltına alınan Atilla, geceyi havalimanındaki tutukevinde geçirdikten sonra salı günü sivil kıyafetleriyle yargıç karşısına çıkarıldı. Atilla’ya kara para aklama, dolandırıcılık ve ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delme suçlarıyla yine ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab (Rıza Sarraf) davasının da görüldüğü New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi yargıçlarından James Francis tarafından suçlamalar yöneltildi. 12 sayfalık suç duyurusu ve yasal hakları yüzüne okunan Atilla’ya avukat tutma imkanı olmaması halinde mahkemenin tüm dava için kendisine avukat görevlendirilebileceği belirtildi.
 
Hürriyet