"AB'den önce imzalayacağız"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden önce Japonya ile serbest ticaret anlaşması imzalayacağını söyledi.

ABden önce imzalayacağız
14 Ocak 2014 Salı 23:54 tarihinde eklendi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İnşallah Avrupa Birliği'nden önce Japonya-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmış olacak" dedi.
 
Zeybekci, 6. Büyükelçiler Konferansı'nda bir konuşma yaptı.
 
Japonya, Singapur ve Malezya ile hızlı bir şekilde serbest ticaret anlaşmaları imzalanacağını söyleyen Zeybekçi, Türkiye'nin Gümrük Birliği kapsamındaki serbest ticaret anlaşmaları sebebiyle üzüntü yaşadığını dile getirdi.
 
Avrupa Birliği'nin Japonya ile serbest ticaret anlaşması görüşmelerine başladığını hatırlatan Zeybekçi, "Avrupa Birliği'nin o hantal yapısı içinde bunun en az 4 sene süreceğini tahmin ediyoruz. 1 Haziran itibarıyla resmen görüşmeler başlayacağız. Resmi akitleşmemiz de şu: İnşallah Avrupa Birliği'nden önce Japonya-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmış olacak" diye konuştu.
 
Zeybekci, serbest ticaret anlaşması konusunda Malezya ile teknik görüşmelerin tamamlandığını,Singapur ile yapılmasına yönelik ise çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

NTV