Abdullah Gül öğrencileri kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden öğrencileri kabul etti.

Abdullah Gül öğrencileri kabul etti
27 Kasım 2012 Salı 22:58 tarihinde eklendi.

 

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kabulde öğrencilerle tek tek tanışan ve okulları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin ileride çok daha büyük başarılara imza atacaklarına olan inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin bir bölümünün ileride bilim adamı olacağını söyledi.
 
Madalya kazanan öğrencilere YGS'ye girmeden fen ve mühendislik dallarındaki yükseköğretim programlarından birine doğrudan yerleştirilme hakkının verildiğinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, söz konusu düzenlemenin başarıyı tanıma ve teşvik anlamı taşıdığını vurguladı.
 
Ulusal Bilim Olimpiyatları, ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrencileri fen bilimlerinde çalışmalar yapmak üzere teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanakları sağlamak yoluyla gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, her yıl matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında düzenleniyor.
 
Doğu Avrupa ülkelerinin aralarında düzenledikleri Uluslararası Matematik Olimpiyatları ile 1959 yılında başlayan Uluslararası Olimpiyatlar ise yıllar içinde kimya, fizik, bilgisayar ve biyoloji olimpiyatlarının eklenmesiyle uluslararası düzeye taşındı.
 
Türkiye, 1985 yılından beri farklı dallarda katıldığı bilim olimpiyatlarına, ev sahipliği de yaptı. Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye temsil eden takımlar, Ulusal Bilim Olimpiyatları ve devamında TÜBİTAK'ın desteklediği yaz ve kış okulları, seçme sınavları ve hazırlık kamplarından oluşan uzun bir program çerçevesinde yarışmaya hazırlanıyor.