"AB’nin resmi dili Türkçe olacaktır"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye bir taraftan reform yapıyor bir taraftan Avrupa müktesebatı ile uyumunu sağlıyor

ABnin resmi dili Türkçe olacaktır
13 Şubat 2014 Perşembe 12:43 tarihinde eklendi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye bir taraftan reform yapıyor bir taraftan Avrupa müktesebatı ile uyumunu sağlıyor. Diğer taraftan da yine AB’ye üye olduğumuz zaman AB’nin ihtiyacı olan çok iyi çevirmenleri yetiştirmeye çalışıyor. Çünkü AB’ye üye olduğumuz zaman AB’nin resmi dili Türkçe olacaktır." dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nda 'Genç Çevirmenler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödül vermek için düzenlenen törende konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, ’’Kıbrıs’ta sorun çözülürse ki güzel bir ortam yakaladık güzel gelişmeler var. Kıbrıs konusunda çözüm için Türkiye olarak da tam destek veriyoruz. Belki Türkiye AB’ye girmeden bile Türkçe resmi dil olabilir. Ama Türkiye AB’ye üye olduktan sonra Türkçe resmi dil kesinlikle olacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, sadece genç çevirmenler ve Avrupa müktesebatı konusunda değerleri konusunda kendisini yetiştiren öğrencilere, orada tercüme için ihtiyaç olacak diye bakmadıklarına işaret ederek, "Çünkü yetişmiş Türk genci Türkiye’nin geleceğidir ve Avrupa Birliği’nin geleceğinde de çok önemli rol oynayacaktır. Zaten AB sürecinde Türkiye’nin değerlerini anlatırken sürekli burada vurgu yapıyoruz. AB’nin gelecekte ileride daha geniş bir vizyon ve yaşadığı sorunları çözebilmesi için Türkiye’nin dinamizmine Türkiye’nin vizyonuna ve Türkiye’nin gücüne de insan kaynakları başta olmak üzere ihtiyacı vardır." diye konuştu.

"ÇOK SAYIDA GENCİ AVRUPA'YA GÖNDERDİK"

AB sürecinde gençleri yetiştirebilmek için bir yıl içinde Erasmus Plus çerçevesinde çok sayıda genci Avrupa’ya gönderdiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, "Bu çerçevede yeni boyutuyla artık sadece öğrenciler değil her yaştan her meslekten Avrupa'dan ve Türkiye'den insanları bir araya getiriyoruz ve ortak projeler üzerinde çalışmasını sağlıyoruz. Toplumumuzun her kesimini Avrupa’daki çalışma standartları olsun Avrupa’daki vatandaşlarla çalışma konusunda teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu konuşma sonrasında 'Genç Çevirmenler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere, plaket verdi.


CİHAN