Acılı baba Erten, olayın aydınlatılmasını istiyor

Siirt'in Pervari İlçesi'nde 11.5 yaşında evlendirilen 12.5 yaşında anne olan ve 14.5 yaşında dünyaya erken getirdiği ikinci çocuğunun ardından evinde ölü bulunan Kader Erten toprağa verilirken, babası Musa Erten, olayın tüm detayları ile ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Acılı baba Erten, olayın aydınlatılmasını istiyor
13 Ocak 2014 Pazartesi 21:52 tarihinde eklendi.
Siirt'in Pervari İlçesi Yapraktepe Köyü'ndeki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulunan Kader Erten, göz yaşları içinde toprağa verilirken, olayın şokunu üzerinden atamayan aile ise olayın cinayet olup olmadığının biran önce belirlenmesini istedi. Kader Erten'in Çatak'ın Atlıhan Köyü'nde oturan 56 yaşındaki babası Musa Erten 8 çocuğundan beşincisi olan Kader'in eşi ile severek evlendiğini ve mutlu olduğunu, neden intihar ettiğini de anlamadığını söyledi.
 
Kızının ölüm olayının aydınlatılmasını istediğini belirten baba Erten, "Kızımın tabancayla değil av tüfeği saçmasıyla öldüğü bana Diyarbakır'daki otopisi sonucunda belgeli olarak verildi. Kızımı acıyla toprağa verdik. Kızımın ölüm olayının aydınlatılmasını istiyorum.

Eğer kızım kendi canına kıymışsa kimseye diyeceğim birşey yok. Ancak biri vurmuşsa katili ortaya çıkarana kadar bu olayın peşini bırakmayacağım. Ayrıca kızım görücü usulüyle değil eşi ile severek evlendi. Hatta kızım verilmemesi halinde sevdiği Mehmet Atak'a kaçacağını bile söylemişti. Bizde bunun üzerine kızımızı evlendirdik" dedi.
 
Eşi ile birlikte köydeki evlerinde taziyeleri kabul eden 42 yaşındaki Suna Ertan da kızının ölüm olayının aydınlatılmasını istedi. Anne Ertan, ciğerlerini yandığını ve bu olayın bir an önce aydınlatılmasını istediklerini belirtirken, kızının 1997 doğumlu olduğunu bildirdi.

DHA